Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.01.2019.
15:13
B.Cvetojević A

Volite se i poštujte!

U poslednjim satima stare i na dočeku Nove godine "Vesti" su imale privilegiju da budu u gostima kod porodice srpskog fudbalskog asa Miloša Ninkovića u Sidneju. Već od ulaznih vrata, koja nam otvaraju razdragane Miloševe i Dejanine ćerke Angelina i Doroteja, oseća se prijatna toplina porodičnog doma, ukrašena svečanom, prazničnom atmosferom.

B.Cvetojević
Lepi i srećni: Dejana, Angelina, Doroteja i Miloš

Centralno mesto u dnevnom boravku zauzima Božićno drvce, koje krase kugle sa imenima svih članova porodice. Pokloni su već podeljeni i raspakovani jer Gina i Do nisu imale strpljenja da čekaju novogodišnju noć kako bi videle šta su dobile od Deda Mraza. Kažu, već čekaju da dođe Božić Bata...

- U našoj porodici se poštuju svi praznici, pa tako i kalendarska Nova godina. Ali, ipak, najsvečaniji i najvažniji dan za nas je Božić i zato se i deca najviše raduju 7. januaru - kaže Miloš.

Može, ali samo jedna slika

U početku, poziranje ne ide glatko. Mlađa Doroteja zateže situaciju oko slikanja, malo se mrgodi, a posle šeretski gleda ispod obrva. Posle kraćeg ubeđivanja i razmišljanja neodoljivo simpatično podiže jedan prstić i opominje: "Može, ali samo jedna slika".

Nema problema, odgovaramo. Škljocnemo jednom i gotovo...

Stvari se, međutim, menjaju za samo nekoliko minuta. Dok gleda Miloša kako se veselo smeje i pozira ispred jelke, Doroteja prilazi i želi da se slika s tatom. Za tili čas je u njegovom naručju, a Miloš pruža drugu ruku ka starijoj ćerki Angelini i zove je da im se pridruži.

- Neka, sačekaću, pa ću onda samo ja da se slikam s tobom - kaže Gina i ostaje na sofi pored mame.

Kada je došlo vreme za zamenu uloga, Doroteja ne može strpljivo da čeka i vrlo brzo odlučuje da prekine sestrino i tatino poziranje.

- I jaaaaa... - veselo uzvikuje i uskače pravo pred kameru.

Nestašluci za porodičnu istoriju

Nastaje opšti smeh i kreće prepričavanje mnogobrojnih porodičnih anegdota, u kojima su u glavnim ulogama, očekivano, dva mlađa člana veselog Ninković tima. Gina i Doroteja kao matore preuzimaju reč i objašnjavaju šta se, kako i kada dogodilo, priznaju poneki nestašluk, ali ni jedna neće da kaže čija je ideja bila da krišom pojedu sve čokoladice kod Miloševog saigrača i komšije Brendona O'Nila.

Priče, šale i smeh sa porodicom Ninković mogle bi da traju u nedogled, ali vreme je da se zahvalimo na gostoprimstvu i da krenemo. Na rastanku, Miloš i njegova porodica imali su novogodišnju čestitku za čitaoce "Vesti", kao i za sve Srbe u dijaspori i matici.

- U Novoj godini svima želimo pre svega zdravlje i blagostanje u krugu porodice. Kada su ljudi ispunjeni ljubavlju i okruženi pažnjom svojih najmilijih, sve je u životu lepše i lakše. Bez toga nema ni istinske sreće ni uspeha. Zato, volite se, poštujte i čuvajte jedni druge - poručio je Miloš u ime složnog tima porodice Ninković.

Ko ne zna, neka pita Ginu  -Tata je "silly"

S vremena na vreme, devojčice u razgovor ubacuju i poneku reč na engleskom, a roditelji ih neretko čuju i da razgovaraju među sobom na ovom jeziku.

- Čak sve više poprimaju pravi Ozi akcenat. Gina pogotovo, ponekad je i ne razumem šta kaže. Ali zato nam je često od pomoći kad smo u dilemi kako se neka reč speluje. Kod nas važi pravilo, ako ne znaš kako se nešto piše, onda pitaj Ginu - kaže Miloš, dok Angelina konstatuje kako je tata "baš silly"...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online