Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 26.12.2018.
13:00
E. V. A

Orlovi uzeli "Avala kup"

Završeno je takmičenje srpskih fudbalskih ekipa sa područja Sidneja koje je tokom nekoliko meseci okupljao ljubitelje fudbalske igre. Stecište simpatizera ekipa koje su uzele učešće u "Avala kupu" bilo je uglavnom sredom u popodnevnim i večernjim satima u Bonirigu, u krugu Srpskog sportskog centra koji je bio i jedan od organizatora turnira. Ovogodišnji trofej pripao je ekipi "Orlova" koji su golovima Milenka Divljanovića i Vedrana Cupaća rezultatom 2:0 pobedili ekipu Penzionera i odneli u svoje vitrine pehar, ali i novčanu nagradu koja se dodeljuje pobedničkoj ekipi.

Vesti
Pobednici: Ekipa Orlova

Prema rečima fudbalskih znalaca koje smo susretali svih takmičarskih dana, lepota igre prilično se povećala u nastupu srpskih fudbalera. Ovdašnje Srbe fudbal okuplja više od bilo kog drugog sporta, a poznate su i zasluge naših fudbalskih stručnjaka koji su unapredili fudbalsku igru uopšte u Australiji poput Zvonimira Raleta Rašića, Mićka Mihailovića i drugih. Rašić je bio prvi trener fudbalske reprezentacije Australije koja je igrala na svetskom prvenstvu i njegovo ime je neizbrisivo upisano u istoriji fudbala na Petom kontinentu.

Da je Avala kup više od fudbala potvrdio je za "Vesti" i kapiten Orlova Milenko Divljanović koji se po završetku utakmice, na kojoj je bio jedan od boljih igrača, zahvalio organizatorima na lepom druženju svih prethodnih meseci. 

- Hteo bih da se zahvalim i našim navijačima. Bilo je još ekipa koje su zaslužile da stignu do samog kraja, ali u pojedinim momentima nisu imali sreće. Voleo bih da se turnir nastavi i da se što više omladine uključi - rekao je Divljanović.

Na pitanje "Vesti" ima li nekog posebnog igrača iz svoje ekipe kojeg želi da pohvali, Milenko je rekao da bi sve bilo teže da u ekipi nisu imali Luku Gulića koji je bio stub odbrane.
Nikola Pozder, kapite ekipe Penzioneri i jedan od organizatora turnira, rekao je da je njegova ekipa ulaskom u finale ostvarila veliki uspeh. 

- Čestitam Orlovima na zasluženoj pobedi. Zahvaljujem se svima koji su dali bilo kakav doprinos da se turnir uspešno završi. Imali smo puno obaveza koje idu uz ovakve manifestacije, a koje nisu vidljive običnom gledaocu. Ima tu puno posla i sa administracijom. Dragan Mandić je ime koje je najzaslužnije ime među organizatorima i svi mi mu se od srca zahvaljujemo - rekao je Nikola Pozderac koji nije propustio propustio da se zahvali i "Vestima" koje su izveštavale sa turnira. 

Vesti
Malobrojna publika uživala u fudbalu

Uspešna manifestacija

Mićko Mihailović, veliko ime srpskog i australijsko fudbala, sa tribina je posmatrao finalni meč. 
- Zaista sam srećan što je uspešno priveden kraju još jedan spektakl srpskog fudbala daleko od domovine. Drago mi je što sam zajedno sa Raletom Rašićem, Mladenovićem, Stankovićem, Zlatićem, Ćirkovićem, Rusmirom i drugima doprineo da se fudbal zavoli i primi na ovom kontinentu i da, eto, danas možemo da okupljamo našu decu na sportskim terenima. Nadam se da će tako biti i u budućnosti. Zadovoljan sam i sto se fudbalski stručnjaci našeg porekla povremeno organizuju i posete nas ovde, kao što će to uskoro da učini i Dejan Stanković. Veliki su to potezi i sigurno će biti isplativi - zaključio je naš legendarni fudbalski znalac.

Vreme diktiralo tempo

Kada su vremenske prilike bile loše, dani odigravanja utakmica su se menjali, pa je tako i finalna utakmica odigrana prošlog ponedeljka uveče pred, nažalost, malim brojem posetilaca s obzirom na to kakva je bila važnost utakmice. Mnogi su mislili da će se turnir ranije završiti, pa su krenuli na godišnje odmore. U svakom slučaju, ekipe Orlova i Penzionera zaslužile su da ih u finalu bodri veći broj navijača.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online