Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.11.2018.
08:35
D. Timarac A

Prijatelji za ceo život

Povratak tradicije druženje srpske dece petkom uveče u Srpskom centru u Bonirigu razlog je za veliku radost mališana, ali i ništa manje zadovoljstvo njihovih roditelja i samog kluba, čiji su čelnici nakon zastoja odlučili da ponovno pokrenu ovu aktivnost koja bi trebalo da se održava barem jednom mesečno.

D. Timarac
Oslikavanje omiljeno: Deca ponovo dobila svoje veče

- Ukoliko interes bude rastao, rado ćemo organizovati i češće druženje dece i njihovu igru s drugarima - kaže za "Vesti" Stana Borovina, marketing menadžer kluba u Bonirigu.

Ona je istakla i da su dečija okupljanja samo prvi u nizu koraka ka što boljem povezivanju najmlađih pripadnika srpske zajednice u Sidneju.

- Odlučili smo se da ponovo organizujemo druženja najmlađih u našem klubu i da im omogućimo da se upoznaju s vršnjacima, sa kojima će, verujemo, vrlo brzo krenuti i da uče folklor i treniraju fudbal u našem klubu. I moja generacija je započela druženje upravo ovde i danas su mnogi od nas aktivno uključeni u rad kluba, kao članovi uprave i organizatori rada kluba - kaže Borovina i dodaje da će 25. decembra njena generacija organizovati srpsko zabavno veče s muzikom iz devedesetih, koju su slušali u ranoj mladosti.

- Tako će se jednog dana i ova deca sećati prvih dolazaka u svoj klub i preuzeće naše aktivnosti - zaključila je Stana.

D. Timarac
Više muzike: Olja Pajević

Među roditeljima koji su doveli svoju decu da se upoznaju s novim drugarima je i Olja Pajević.

- Veoma sam zadovoljna što ljudi iz našeg kluba imaju sluha za potrebe zajednice i što nam pomažu da se deca okupe i kroz igru stiču nova drugarstva. Nije nam teško da se posle radne sedmice u petak uveče posvetimo deci i omogućimo im druženje od kog će jednog dana imati lepe uspomene i korisna iskustva. Volela bih da se u vreme igre pušta i naša muzika, primerena uzrastu mališana. Toliko ima naših lepih pesama za decu koje bi, sigurna sam, mališani prihvatili. Podržaću zato ove ideje i nadam se da ćemo istrajati u nastojanju da našoj deci omogućimo druženja - rekla je Olja Pajević.

Dok se deca zabavljaju, roditelji se druže u ostalim klupskim prostorijama, u restoranu i u bašti, u kojoj se čuje muzika orkestra Dragana Vujadinovića.

Proslava Nove godine

U Srpskom klubu u Bonirigu uveliko se pripremaju za dolazak 2019. godine. Kako nas je obavestio potpresednik kluba Jovan Čubrilo, klub će organizovati doček Nove godine 31. decembra, kao i proslavu Srpske nove godine, 13. januara.

D. Timarac
Organizacija: Jovan Čubrilo

POVEZANE VESTI

AUSTRALIJA Čuo se i glas Srba
AUSTRALIJA Gozba na +40
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online