Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 06.09.2010.
08:00
Blic A

Kada je vreme da se prekine veza?

Ukoliko je vi prekidate, uglavnom znate kada je pravi momenat, ali ukoliko to želi da učini partner, verovatno ćete biti iznenađeni. Evo nekoliko signala koji mogu da ukažu na to da se veza bliži kraju.

„Želim pauzu”


Ovu rečenicu ni u kom slučaju ne smete da ignorišete. Pauza, doduše, ne znači da će vezi definitivno doći kraj, ali u većini slučajeva podrazumeva kako prostornu, tako i emocionalnu distancu. Vreme i odvojenost pomažu da u okolnostima kada stvari počinju da izmiču kontroli jasnije sagledamo situaciju. Partner će za vreme ove pauze možda doneti odluku da ne želi zajedničku budućnost s vama, ali može da se desi i da shvati da ne može da živi bez vas. U svakom slučaju, činjenica da je vašem partneru potrebna pauza znači da nije zadovoljan trenutnom situacijom u vezi.


„Zvaću te kasnije”


Zavisno od tona, ova rečenica može da ima pozitivno ili negativno značenje.
Ukoliko su se njegovi pozivi proredili, opstanak vaše veze je pod znakom pitanja. Možda ga guši vaša potreba da budete zajedno ili je trenutno zatrpan poslom pa ne može da vam se javi. Pokažite strpljenje. Ne izlažite ga pritisku, već mu dajte vreme koje mu je potrebno. Ako vas namerno pušta da nagađate zašto ga nema, najverovatnije će definitivno prekinuti kontakt kada zatražite objašnjenje.


„XY to ne radi tako!”


Ukoliko partner poredi vas ili vašu vezu s drugima, to je loš znak. Bilo da je reč o njegovoj prvoj ljubavi ili o bivšoj devojci - svako poređenje potkopava vašu individualnost i doprinosi da se osećate poniženim. Stalna poređenja mogu ukazivati na to da partner još nije preboleo prethodni raskid ili da već dugo čezne za novom ljubavlju. U svakom slučaju, partnerova kritika navodi na zaključak da vaša veza ne može da se poredi s drugim vezama. Ne trošite vreme na to da opravdate svoje ponašanje - bolje porazgovarajte s njim o tome šta je to što ga nagoni da vas stalno poredi s drugima.


„Ti si #”%*!”


Uvrede ukazuju na nedostatak poštovanja u vezi. Ako ste i vi i vaš partner došli do tačke kada osećate zadovoljstvo dok povređujete osećanja onog drugog ili namerno pogađate njegove najosetljivije tačke, vaša veza je pred raspadom. Iako su u toku žučne svađe moguće preterane reakcije, za takvo ponašanje nema opravdanja. Najzad, rasprave služe za to da se konflikti u vezi konstruktivno reše, a to nije moguće ako vređate jedno drugo.


Ćutanje


Ako je partner prestao da komunicira s vama - na primer, ne reaguje na vaše pozive ili mejlove - veza je takoreći okončana. Nemojte više da se mučite, već podvucite crtu i krenite dalje. Imajte na umu da nećete učiniti uslugu ni sebi niti bilo kome drugom ako pokušavate da spasete vezu u kojoj vam ljubav nije uzvraćena.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online