Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.04.2014.
08:00
menshealth.rs A

Greške koje se ne praštaju (bar ne tako lako)

Čak i muškarci sa mnogo iskustva prave greške sa ženama! Ne morate sve naučiti na teži način, seks-edukatori su tu da podele sa vama kako da izbegnete najčešće greške koje muškarci prave u krevetu.

Nekada stvarno umeju da se zanesu i preteraju
 

"Znam da zadovoljim ženu!"
Neki muškarci misle da ono što godi jednoj ženi, prija i drugim ženama. Greška! Sa svakim seksualnim partnerom kojeg imate, dobijate i nova saznanja o ženskom telu i zadovoljstvu. Čak i muškarci sa mnogo iskustva prave greške sa ženama! Ne morate sve naučiti na teži način, seks-edukatori su podelili sa nama kako da izbegnete najčešće greške koje muškarci prave u seksu sa ženama.

Telo svake žene reaguje drugačije na različite stvari, a svaka ženska anatomija se razlikuje. Ono što jednoj jako prija, drugoj možda neće uopšte.

“To je detektivski posao koji morate raditi svaki put. Svako od nas ima seksualni otisak prsta”, kaže Peti Briton, seksolog iz Los Anđelesa.

"Hajde da ne pričamo o seksu"
Mnogi parovi koji dolaze kod seksualnog terapeuta Kris Donaghju, ne pričaju međusobno o seksu. To je često i zato što ne znaju koje reči da upotrebe. Donaghju kaže da mnogi od njih ne znaju ili ih je sramota da upotrebe pravu reč. Na primer, muškarac može reći “vagina”, a zapravo misli na vulvu. Da biste se lakše sporazumeli sa partnerom, postavljajte konkretna pitanja. Umesto “šta ti prija”, pitajte partnerku “da li ti prija ovo što sada radim”.

"Samo da odradim"
Mnogi muškarci često misle o seksu kao o misiji. Razlažu ga na korake – erekcija, predigra, penetracija – idući ga glavnom cilju – orgazmu. To je greška iz više razloga. Jedan od njih je i pogrešno mišljenje da seksualno iskustvo postoji između genitalija

“Celo telo se može koristiti za erotiku. Gledajte na telo kao na teritoriju i pokušajte sve da osvojite”, savetuju stručnjaci. Mnoge žene vole da se ljube tokom seksa, zato zaboravite na deljenje u korake i prepustite se istraživanju i uživanju.

"Ja sam sve što joj treba"

Mnoge žene vole i koriste seks-igračke. Muškarac se može osetiti ugroženo, jer veruje da delovi njegovog tela treba da zadovolje ženu. Tristen Tormino kaže za muškarce koji odbacuju seks-igračke da zapravo odbacuju veliku priliku da prošire zadovoljstvo svoje partnerke.

Vibrator može pružiti intenzivnu stimulaciju koje ljudsko telo ne može da proizvede, a mnogim ženama je upravo to potrebno da bi doživele orgazam, zato, ako zaista želite da zadovoljite partnerku, ne odbacujte igračke tako lako.

Znate li šta je sve klitoris?
Mnogi muškarci ubeđeni su da znaju šta je klitoris i gde se nalazi. To verovanje obično se svodi na to da je klitoris izbačena “tačka” koja se vidi golim okom kada žena raširi noge. Ali to je samo “glava” klitorisa. Telo klitorisa pruža se naširoko oko njegove glave na okolno tkivo. Ono što treba da znate jeste da većina žena ne uživa u stimulisanju “glave” klitorisa, već žele stimulaciju celog klitoralnog područja. Mnoge žene ne mogu doživeti orgazam bez ove stimulacije i zato istražite kompletno područje i pružite joj nezaboravan orgazam!

Upoređivanje pa očajavanje
Mnogi muškarci imaju nerealna očekivanja o tome koliko bi često trebali da upražnjavaju seks i to zbog priča koje čuju od drugih ljudi. To može učiniti da se osećaju loše i nesrećno u vezi.

“Oni upoređuju sebe sa svojim vršnjacima i ubeđeni su da svi oko njih imaju više seksa nego oni. To jednostavno nije istina", kaže Tormino.

Koliko često muškarac ima seks zavisi od godina i njihovog statusa veze. Studija je pokazala da oženjeni muškarci ređe imaju seks nakon tridesete godine života. Tormino kaže da to ne zavisi od toga da li su ostarili ili im je seksualni život pogoršan, već od toga koliko su seksualno zadovoljni.

“Moramo promeniti očekivanja i preformulisati šta mislimo o tome”. Moramo priznati sebi da se ljudi menjaju, da se dinamika menja i prihvatiti to onako kako jeste”, zaključuje Tormino.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online