Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 22.04.2014.
08:00
cosmopolitan.hr A

Kakav seks vole vaši hormoni?

Pitali smo estrogen, testosteron, progesteron, prolaktin, estradiol i oksitocin – gospodare naših misli, osećanja i strasti – kakva im kombinacija seksa i nežnosti odgovara pojedinih dana menstrualnog ciklusa. Ovo je seksi jelovnik za svaki dan u nedelji koji će zadovoljiti i najgladnije telo.

Od nežne maze do divlje mačkice
 

Opšte je poznato da su žene najlepše sredinom ovulacije, kada lice postane simetričnije, ten prozračniji, stomak tanji, kosa sjajnija... Mnoge žene misle da je PMS period kada su u najgorem izdanju.

Međutim, jedan fotograf koji je snimao manekenku u kupaćem kostimu baš u tom periodu, oduševio se rezultatom. Kaže da su joj "grudi bile napetije, stomačić tako seksi, a lice daleko od izraza blažene dosade i zapravo je intrigiralo time što nisi znao da li bi te ošamarila, imala seks sa tobom ili zaplakala".

Amerikanka Gabrijel Lihterman, autorka knjige "28 dana: Šta tvoj ciklus otkriva o tvom ljubavnom životu, raspoloženju i potencijalima", vodi sajt "hormonohoroskop" na kojem savetuje žene kako da ukrote svoje hormone i najbolje ih iskoriste.

"Dobra vest je da svaki hormon i svako razdoblje ciklusa ima svoje dobre i loše strane, pa ih možemo naterati da igraju u našu korist. Radi lakšeg snalaženja, podelićemo naš hormonski mesečni horoskop u tri dela", kaže Gabrijel.

Prvi talas, nazovimo ga zavodnički, traje od 1. do 11. dana i idealan je da se satima ljubite, flertujete i eksperimentišete jer su vam, zahvaljujući estrogenu, sva čula pojačana, a poljupci mnogo intenzivniji. Osim toga, to je savršeno doba da pronađete dečka na duge staze, jer ste neverojatno smireni, staloženi i mudri.

Posle toga sledi opasno razdoblje (12. - 16. dana) – seksi talas kada se pretvarate u sve ono o čemu potajno sanjaju muškarci: u divlju devojku. Da, to su oni dani kada muškarci ne mogu da odole ženama, koje tada nesvesno oblače usku odeću, dekolte, sanjaju o drugim muškarcima i šemama za jedno veče.

Treći taals nastupa od 17. dana i traje do prvog dana menstruacije, a žena se tada pretvara u neuračunljivo čudovište koje dobije nervni slom za svaku sitnicu. Tada se seks češće dešava na TV-u nego u ženskom životu.  Međutim, ako se malo bolje prouče hormoni, čak i ta faza može biti super jer se u njoj suptilno javlja drugi talas strasti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online