Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 14.03.2010.
22:45
Vestionline A

Šta sve stoji na putu ženskog orgazma?

Sve je više žena koje ne mogu da dožive orgazam, a na putu do savršenog užitka isprečio im se moderan način života koji od njih zahteva da budu poslovne žene, dosetljive supruge i brižne majke.

Nije zato ni čudno to da moderna žena ne može da se opusti za vreme seksa. Pre nego što krene u ponovno buđenje seksualne boginje u sebi, mora da zna šta joj stoji na putu do savršenog orgazma.

Odvlačenje pažnje
Žena mora da bude fokusirana ako želi da doživi orgazam. Svakodnevne obaveze donose joj stres, a kad se i upusti u seksualno druženje, po njenoj se glavi motaju pitanja poput 'jesu li se to vrata zalupila' ili 'jesam li ugasila rernu'. Dakle, žena ne može da se opusti ni tokom seksa, a to znači da ne može ni da doživi orgazam. To je stvar prirode, žene jednostavno tako reaguju.


Loša tehnika
Neki muškarci nemaju dobru tehniku u seksu, što je rezultat dugih godina konzumiranja pornografskih filmova i časopisa. Međutim, svaki muškarac bi trebalo da odraste, da razgovara sa svojom partnerkom i čuje šta ona želi i voli. Tako će postati bolji ljubavnik, a ona će uživati u orgazmu.

Loša predigra
Ništa ženu ne može toliko da izbaci iz raspoloženja pogodnog za seks kao loša predigra, a 70 posto ne može da doživi orgazam samo penetracijom. Dakle, sve je važno, a prvi korak je da ženu dovedete u pravo raspoloženje. To je preduslov za sjajan seks i još bolji orgazam.

Strah od trudnoće
Istraživanja pokazuju da strah od trudnoće doprinosi velikoj napetosti žena koje ne mogu da se opuste jer se boje da će ostati trudne. Budući da se ne može opustiti, žena ne može ni da doživi orgazam. Kontracepcija, dakle, tu igra veliku ulogu.

Nisko samopouzdanje
Ako žena nije zadovoljna svojim izgledom, neće moći da uživa u seksu. Njen loš izgled ne mora biti realna slika stanja, ali ako misli da izgleda loše, za nju je to istina. Budući da se stidi svog tela, želi seks u mraku, skriva se i zapravo jedva čeka da sve to prođe. To je, naravno, priča koja na kraju ne donosi orgazam.

Hormoni
Ženini hormoni menjaju se svakoga dana i svakog meseca. Hormoni deluju na neurotransmitere u mozgu koji su odgovorni za ženino seksualno ponašanje. Drugim rečima, nije ništa čudno to što se njoj malo seksa, a malo ne. Od njenog raspoloženja zavisi i njen orgazam.

Krivica
Osećaj krivice zbog vere, vaspitanja ili samo dobar stari osećaj krivice… Šta god od toga bilo, žena neće moći da doživi orgazam. Krivica pokreće niz mehanizama i ne dopušta ženi uživanje u seksu jer ga smatra prljavim i lošim. Takva uverenja nisu put do dobrog seksa i orgazma.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online