Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 12.07.2013.
08:00
B92 A

Uz spanać, beli luk i crnu čokoladu do jačeg orgazma

Imate problem s doživljavanjem orgazma, ili naprosto smatrate da možete da doživite još jače i intenzivnije orgazme? Postoji velika šansa da vas vaša ishrana koči od doživljavanja seksualne eksplozije.

Kad oboje budete zasmrduckali na beli luk, bićete toliko opijeni, da vam neće ni smetati
 

Doživljavanje orgazma zavisi od cirkulacije krvi u telu, a cirkulacija značajno zavisi od hrane koju jedemo. Ovo su namirnice koje će vam pomoći da doživite intenzivne orgazme:

Birajte zeleno - Spanać se smatra prirodnom vijagrom. Ovo zeleno lisnato povrće je bogato hranljivim matrijama koje pogoduju kvalitetnom seksualnom životu. Spanać je bogat vitaminom E, koji je glavni pokretač u proizvodnji polnih hormona u telu. Takođe, bogat je manganom, koji olakšava proizvodnju ženskog hormona estrogena.

Semenke, soja i leblebije - Lanene semenke, bundevine i suncokretove semenke, soja i leblebije takođe su prijatelji seksualnih hormona. Konzumiranje jedne čašice sveže mlevenih lanenih semenki pomaže pri povećavanju nivoa testosterona u telu. Ove semenke bogate su omega-3 masnim kiselinama, čiji manjak u telu dovodi do smanjenog izlučivanja hormona što dovodi do pada seksualne želje.

Morska hrana - Ako imate averziju prema morskoj hrani, bilo bi dobro da počnete da se navikavate na nju, ako želite zdrav seksualni nagon. Riba je bogata omega-3 masnim kiselinama, koje pokreću vaš metabolizam i seksualni nagon. Takođe, utvrđeno je da jedenje morske hrane pojačava izlučivanje hormona dopamina koji u mozgu aktivira područje mozga posvećeno užitku. Osim toga, ona sadrži i vitamin B koji je povezan s plodnošću.

Orašasto voće - Sve vrste orašastog voća daju onoliko energije koliko je potrebno vašoj izdržljivosti tokom seksa. Dakle, slobodno konzumirajte svoju dnevnu dozu oraha, badema, pistaća, lešnika, kikirikija... Uostalom, snaga i energija su pokretačke sile potrebne za zadovoljavajući seksualni život.

Voće - Sve vrste voća, naročito ono koje je bogato vitaminom C može pomoći u seksualnom životu. Telu je potreban vitamin C kako bi mu seksualni organi bili zdravi i osetljivi za vreme seksa. Koje voće odabrati? Svo, posebno kivi, borovnice i jagode.

Začini - Pravi začin neće samo poboljšati ukus hrane već će poboljšati i situaciju u spavaćoj sobi. Čili papričice, crvena paprika i đumbir pospešuju cirkulaciju. Brža cirkulacija znači brži protok krvi i u polnim organima, a to znači i jači orgazam.

Crna čokolada - Evo još jedan razlog da volite čokoladu i to onu sa 60 odsto ili više kakaa. Istraživanja su pokazala da žene koje svakodnevno pojedu malo čokolade vode seksualno ispunjenije živote, a to nije čudno jer čokolada sadrži feniletilamine koji izazivaju osećaj opuštenosti, opijenosti i užitka. Kada jedete čokoladu oslobađa se serotonin, hormone sreće, koji poboljšava raspoloženje, smanjuje stres i podstiče želju za fizičkim kontaktom.

Banane - Banane su odlična hrana koja poboljšava seksualni život. One su idealne za povećavanje izdržljivosti u spavaćoj sobi jer su bogat izvor vitamina B koji pretvara ugljene hidrate u energiju. Jedna banana sat vremena pre "akcije", zaista bi mogla da unese promenu u vaš seksualni život.

Maslinovo ulje - Žene koje brine manjak ili slabi intenzitet orgazma svoje rešenje mogu da pronađu u maslinovom ulju koje podstiče stvaranje testosterona. Manjak ovog hormona može da dovede do smanjenja želje i seksualnog užitka i do nemogućnosti doživljavanja orgazma.

Beli luk - Iako ćete morati da se pobrinete za svoj zadah, beli luk može da učini čuda za seksualni život, pogotovu ako se konzumira redovno. Stručnjaci se slažu da barem jedan čen dnevno može da poboljša kvalitet seksa i intenzitet orgazma.

POVEZANE VESTI

Petak 12.07.2013. 17:29
samo da vam kazem da na slici vidim ono sto je hteo autor slike da se VIDI ! a da li vide to ostali ? neka malo bolje pogledaju ... (svaka cast umetniku slike @)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online