Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.03.2013.
08:00
Smedia A

Neprijatni seksualni problemi iz ženskog ugla

Mnoge žene brinu neke stvari kad je seks u pitanju i to im otežava uživanje s partnerom u intimnim trenucima.

Žene brinu da li ima vagina lepo miriše
 

Dok primaju oralni seks, 79 posto žena smatra da im vagina izgleda i miriše čudno

Seksualna terapeutkinja Laura Berman smatra da žene ovo muči jer nisu odrastale s pozitivnim stavovima o svojim intimnim delovima tela. Svaka vagina ima svoj oblik, veličinu, izgled i miris. "Važno je da održavate higijenu na dnevnoj bazi kao i da se zdravo hranite", savetuje Laura Berman. "Obratite pažnju ako primetite neobičan sekret i miris, to je možda znak neke infekcije i tada se treba javiti lekaru", dodaje.

Muškarcima se sviđa ono što vide i osete kad partnerki pružaju oralni seks. Pokušajte da se opustite i prepustite. Možda će biti potrebno više prakse s obzirom na manjak samopouzdanja, ali obostrani trud će se isplatiti.

Prilikom seksa čak 61 posto žena ima problema s prirodnim vlaženjem

Najčešće je problem u tome što žena nije dovoljno uzbuđena i ovom prilikom potrebno je još jednom istaći važnost predigre. Ipak, neke žene imaju problema s prirodnom lubrikacijom čak i kad su dovoljno uzbuđene. Uzrok tome mogu da budu lekovi, hormoni, anksioznost... Ako imate ovih problema lubrikant na bazi vode rešiće vaš problem.

Govorite jedno drugom želje u krevetu

Neke partnerove seks poteze ne podnosi 44 posto žena

Možda je uzrok tome neiskustvo ili neke potpuno pogrešene stvari naučene kroz gledanje pornografije... Bilo kako bilo, partneru je potrebno dati do znanja šta radi pogrešno, ali na suptilan način. "Povratna informacija prilikom seksa je važna, a još je važnije ne kritikovati", savetuje seksualna terapeutkinja. "Umesto da mu kažete ne volim kad mi radiš to i to, recite mu da vam se sviđa to i to", dodaje. Takođe, partnerka muškarca može da vodi i svojom rukom, ako je iole inteligentan i ima obzira shvatiće poruku.


Čak 44 posto žena bilo je u vezi s muškarcem koji je seks želeo manje od njih

Ovo je u poslednje vreme, čini se, sve češća pojava. Uzrok tome je sve veći stres kom su muškarci izloženi, što negativno utiče na njihov libido. Ako imate ovih problema, najbolje bi bilo porazgovarati. Otkrijte šta se to promenilo u njegovom životu, a zbog čega ima slabiju seksualnu želju. Možda je u jednom trenutku razočarao partnerku i boji se da se to opet ne dogodi... Ako nisu u pitanju neki problemi, možda jednostavno ima slabiju seksualnu želju za šta je kriva genetika.

I muškarci i žene lažiraju orgazam

Verovali ili ne, 36 posto žena izjavilo je da im partner ponekad ne doživi orgazam tokom seksa

Morate znati dve stvari – to je normalno i to ne znači da ga seksualno ne privlačite. "U pitanju su obično medicinski razlozi ili strah od loše izvedbe", tvrdi Laura Berman. "Ako može da svrši dok masturbira, onda je razlog strah od toga kako će se pokazati", dodaje. Šta učiniti u takvim situacijama? Umesto da se fokusirate na njegovu situaciju, neka vas oralno zadovoljava ili rukom. Kad vidi da uživate, to će pozitivno uticati na njegov seksualni ego. Ako se problem nastavi, bilo bi dobro konsultovati se s lekarom, piše Hot.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online