Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 04.01.2013.
08:00
Smedia A

Šta izbegavati pre seksa

Sledeći put pre vašeg "vrućeg" dejta, klonite se ovih anti-afrodizijaka jer zbog njih možete da ispuštate gasove, možete se osećati naduto, može da vam se spava i mogu izazvati manjak želje za seksom, to nikako nije seksi.

Foto: Ilustracija
 

Možda će vam nekad biti teško da isplanirate dnevni meni i "vrući dejt", pogotovo ako je reč o nenadanom seksu, ali u vašem je interesu da ove namirnice zaobilazite u širokom luku ako taj dan planirate strastvene igrice u krevetu.

Pasulj
Pasulj sadrži šećer koji nije varljiv, navodi se u studiji objavljenoj u časopisu Nutrition Journal. Zato, pošto je pasulj dospeo u vaš želudac, osećaćete se naduto, osim toga tu je i neizbežno "ispuštanje gasova". To bi trebalo da vam bude dovoljno da se klonite pasulja pre seksa.

Veštački zaslađivači
Pošto imaju nula kalorija, veštački zaslađivači mogu da sadrže teško varljive sastojke poput sorbitola koji izaziva veliku nadutost.

Brokoli
Na listi namirnica koje uzrokuju nadutost je i povrće poput brokolija, karfiola i prokelja. Sve od navedenog sadrži šećer sličan onome u pasulju, tvrde stručnjaci i pošto pojedete, na primer brokoli, dolazi do bakterijske probave, a nusprodukt bakterijske probave je metan, nešto što definitivno ne treba "osloboditi" pre seksa.

Crveno meso
Iako šnicla za večeru može da zvuči idealno za deo romantičnog menija na neki poseban datum, nakon što pojedete slasni komad crvenog mesa vaš organizam počinje užurbano da radi kako bi varenje bilo uspešno. A to može da završi tako što ćete se osećati pospano i nećete biti za akciju.

Crna likorija
Ova mnogima omiljena vrsta slatkiša utiče na hormonalne promene te može da smanji seksualni nagon kod žena i muškaraca navodi se u studiji objavljenoj u magazinu New England Journal of Medicine.

Sir
Sedamdeset i pet posto ljudi u svetu imaju određeni stepen intolerancije na laktozu. Zato, budući da većina od nas ima problema s varenjem mlečnih proizvoda poput sira i mleka, jer sadrže enzim laktoza, možda bi te proizvode trebalo izbegavati pre seksa.

Alkohol
Jedno je popiti koji koktel da se opustite, ali to vam nikako neće ići u prilog ako nakon toga planirate da imate seks. Od previše alkohola možete osećati pospanost. A ako preferirate pivo onda imate drugi problem uzrokovan karbonizacijom - "ispuštanje gasova".

Guma za žvakanje
Ok, guma za žvakanje ne spada baš u prehrambene proizvode, ali... Sudeći prema nekim istraživanjima, osim što će vam guma za žvakanje obezbediti svež zadah, može prouzrokovati ispuštanje gasova, a to nikako nije dobro za raspoloženje prilikom seksa, prenosi Hot.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online