Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 08.02.2010.
20:29
Vestionline A

Istine o braku koje vam niko neće reći

Da biste se što lakše nosili sa vašom nesavršenom, nebajkovitom i stvarnom vezom, otkrivamo vam velike bračne istine pomoću kojih ćete se izboriti s iznenađenjima koja vas očekuju kada se venčate.

Za bračnu sreću je potrebno mnogo više od ljubavi. Srećan kraj je najčešće samo u bajkama, mada i muškarci i žene priželjkuju večnu ljubav

1. IDEALNI PARTNER POSTOJI SAMO U BAJKAMA
 

Kada se venčate, mislite da ćete biti srećni do kraja života. Onda se jednoga dana probudite i shvatite da vas on ili ona, bez obzira na to koliko su dobri, ne čine srećnima baš svakog trenutka. Zapitaćete se kako to ranije niste primetili i da niste možda požurili s venčanjem. Da biste što pre prestali da snimate horor filmove u glavi, vreme je da se osvestite. Rečenicu „srećni do kraja života“ pronaći ćete samo u bajkama. U stvarnom životu to ne postoji jer vam se negde između sečenja svadbene torte i rođenja drugog deteta dešava život.


Svakodnevni problemi i obaveze testiraju vašu vezu, pa su i česte promene raspoloženja i preispitivanja sasvim normalni. Kada se jednom zauvek rešite iluzija o savršenom braku, shvatićete da će vam on pružiti mnogo više od onoga što ste zapravo očekivali.Hoće li biti teško? Svakako. Frustrirajuće? I te kako. Ali biće i ludo, nezaboravno, zabavno, neponovljivo… Važno je samo da dozvolite da vam se desi.

2. NEMA ODMORA DOK LJUBAV TRAJE


Kad vam je mama pre venčanja rekla „dete moje, moraćeš mnogo da se potrudiš kako bi brak opstao“, mislili ste da to znači da ćete morati da naučite da kuvate i da se ne nervirate zato što on ostavlja prljave čarape svuda po kući ili ona telefonira po tri sata.
Eh, kad bi bilo tako lako.

Ljudska bića, kao što ste verovatno primetili, nisu jednostavna stvorenja. Da biste se bolje razumeli, neophodno je da učite jedno o drugom isto kao što ste nekad učili geografiju ili istoriju. Činjenica da ste u braku znači da prelazite na viši stepen obrazovanja sa još težim predmetima. To je slično kao i kod skidanja kilograma. Imali ste višak, uspeli ste da ga se rešite, a potom mislite kako ćete na toj kilaži i ostati zauvek. Da, to će se desiti samo ako promenite svoj način života, a to podrazumeva mnogo truda, volje, ljubavi i odricanja.

3. SVAĐAJTE SE I NE TRAŽITE KRIVCA
 

Volite da budete u pravu i želite da sve bude onako kako vi hoćete. Čak i u svađi. Važnije vam je da svu krivicu svalite na drugu stranu nego da se potrudite da pronađete zajednički jezik oko rešavanja problema.


Zaboravite to detinjasto ponašanje odmah. Ako se spustite na zemlju i obuzdate ego, shvatićete da, kad se radi o nekom nesporazumu ili nesuglasici, nema toga ko je u pravu ili u krivu. Postoji samo vaše i drugo mišljenje. Možda još uvek na život gledate crno-belo, ali kada shvatite da je zapravo najviše sivog, bićete strpljiviji i spremniji na kompromise.

4. PONEKAD NEĆE BITI SEKSA
 

Nekad jednostavno nećete biti raspoloženi za seks. Biće puno situacija kada nijednom od vas nije do vođenja ljubavi. Tako će proći nekoliko dana bez seksa. Pa onda još nekoliko… I još nekoliko…

Periodi bez seksa sastavni su deo svakog braka, ali to nije znak da je strast nestala. Možda to jednostavno znači da ste preumorni zbog svakodnevnih obaveza i željni da se dobro naspavate. Umesto što pažnju posvećujete tome koliko puta bi trebalo da vodite ljubav, pokušajte da se opustite. Umesto da vodite ljubav, mazite se, ljubite i dodirujte.

5. LJUDI SE TEŠKO MENJAJU
 

Negde u svakme od nas skriva se želja i potreba da promenimo partnera kako bismo ga malo više približili savršenstvu. Naravno, sve pod izgovorom da to činimo za njegovo dobro.


Nažalost, to nije moguće. Promeniti već formiranu ličnost, lišiti ga višegodišnjih navika i verovanja nemoguća je misija. Vremenom ćete shvatiti kako je mnogo lakše i jednostavnije da promenite način na koji reagujete na njegove mane nego da trošite energiju na ispravljanje krivih drina.

6. NE VEZUJTE SE PREVIŠE


Toliko ga volite da vas pomisao na to da ćete ga, ne daj bože, nekad izgubiti potpuno parališe. Takav stav nije dobar, njime samo sebi činite medveđu uslugu.

Budite svoji i verujte u sebe i sopstvene kvalitete. Nemojte se potpuno oslanjati na partnera jer, ukoliko se nekada rastanete, potpuno ćete se raspasti. Imajte svoje mišljenje, imajte svoje prijatelje, imajte svoje hobije. Partner je tu da vam bude podrška, a vi ste dovoljno jaki da sve sami prebrodite. Ljubav i pažnja životnog saputnika samo su dobrodošli bonus.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online