Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.01.2010.
13:45
Vestionline A

Ženski orgazam- mit ili istina?!

U današnje vreme smatra se normalnim da sve žene doživljavaju orgazam. Zapravo, danas se očekuje da žena ima više od jednog orgazma i to brzo. Od žena se očekuje orgazam bez obzira na vrstu stimulacije ili partnerovu veštinu i seksualno umeće. Ali orgazam je individualna stvar svake žene, a problemi nastaju kad ih uopšte nema ili ih je pak - previše.

Nedavno je nemačka TV stanica "Pro 7" prenela priču o Sandri Gabelsberger koja se već šest godina bori protiv - orgazama. Naime, ta 29-ogodišnjakinja doživljava ih 70-ak dnevno i to joj predstavlja veliki problem u životu.


"Ne mogu da ih sprečim. Jednostavno dolaze svakih 20-ak minuta, nezavisno gde se u tom trenutku nalazim. Kad osetim da nadolazi seksualni vrhunac, najčešće jedino što mogu da učinim je da pobegnem u WC", rekla je Sandra koja je zbog doživljavanja orgazama bez nadražaja ostala i bez svih muškaraca sa kojima je bila u vezi.

Sličan problem sa mnogobrojnim orgazmima ima i Britanka Sara Karmen koja  u jednom danu doživi i do 200. Ona veruje da su njeno stanje izazvali antidepresivi koji su joj propisani kada je imala 19 godina.

Danas ima 26 godina, dečko je takođe ostavio zbog poremećaja, a od tada je promenila još nekoliko partnera koji nisu znali kako da se nose sa njom i njenim specifičnim problemom.

MIT: Orgazam je uvek fantastično iskustvo i nešto ne valja sa ženama koje ne mogu da ga dožive

ISTINA: Neke žene doživljavaju orgazam, a da to ni ne znaju. Neke ga ne doživljavaju u smislu da osećaju kako im rade mišići materice, ali osećaju isti stepen zadovoljstva. Poređenja radi, neke žene koje se jako uzbude i ne dožive orgazam osećaju nervozu, pa čak mogu da osete i bol u materici.

MIT: Normalne žene doživljavaju orgazam kroz seksualni odnos

ISTINA: Samo trećina žena doživljava redovno orgazam kroz seksualni odnos. Trećina može da doživi orgazam, ali uz dodatnu stimulaciju. Poslednja trećina nikada ne doživljava orgazam kroz polni odnos, već manualnom ili oralnom stimulacijom.

MIT: Nemogućnost postizanja orgazma znači da je žena frigidna ili da nešto ozbiljno ne valja u njenom odnosu sa partnerom

ISTINA: Žene koje su imale orgazme u prošlosti, ali to više ne mogu, možda imaju medicinskih problema ili nikada nisu naučile kakva im je zapravo stimulacija potrebna.

MIT: Žena mora da doživi orgazam da bi uživala u seksu

ISTINA: Taj mit je prisutniji kod muškaraca, nego kod žena. Mnoge žene uživaju u fizičkoj intimnosti i bez orgazma.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online