Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 13.06.2012.
08:00
cosmopolitan.rs A

6 pravila za uživanje uz vibrator

Istraživanja kažu da sve više devojaka poseduje barem jedan vibrator. Zato zaboravite na stidljivost i rasplamsajte znatiželju...

Izaberite oblik i veličinu

1. Zadovoljstvo ima različite forme i veličine

Jedna veličina, naravno, ne odgovara svima. Neke žene vole velike vibratore, koji podsećaju na mikrofon, jer temeljno stimulišu celu karličnu regiju. Neke ipak preferiraju klitoralni orgazam. Nema pravih i pogrešnih želja - svi eksperimenti su dozvoljeni. Jedan od omiljenih diskretnih vibratora je "TongueJoy". To je malecka "zujalica" koja savršeno naleže na jezik. Ali, nije specijalizovana samo za oralni seks - može da se koristi za stimulaciju tokom klasičnog seksa - i čini čuda.

A šta se priča za popularnog "Zeku"? Taj vibrator ne odgovara svima. Zato ne mislite da sa vama nešto nije u redu ako vam se ne sviđa. Ako ste u vezi, posebno zabavni bi vam mogli biti vibratori sa daljinskim upravljanjem - vrlo je tih i ima domet do 7,5 m. Dajte daljinski svom dragom i zamislite samo šta bi moglo da vam se desi u predigri vatrenog vođenja ljubavi!

2. Neznanje definitivno nije blagodet

Nije sramota pitati. Ali koga? Postoje sjajni vebsajtovi koji nude diskretne i pouzdane informacije. Na primer, www.sexuality.about.com. Prikupite dovoljno informacija da biste napravili pravi izbor.

Prvo se dobro raspitajte o svemu...
 

Ako vas nervira što baterije mogu da se isprazne, probajte vibratore koji se uključuju u struju. Bezbedni su za korišćenje i pružaju bržu, ravnomerniju i moćniju stimulaciju bez zastoja od vibratora na baterije. Loša strana im je visoka cena. Ako se odlučite za igračkicu na baterije, upućeni savetuju da baterije uvek posle „obrade“ izvadite - tako će vam duže trajati.

Trebalo bi se odlučiti i između plastičnih, silikonskih i onih mekanih gumenasto-želatinoznih vibratora. Plastični su tvrdi, pa su vibracije snažne, dok su silikonski i želatinozni mekši i topliji. Neki vibratori napravljeni od želatinoznih gumenih materijala mogu sadržati malu količinu hemijskih supstanci zvanih ftalati. Još nije doneta konačna ocena o njihovoj štetnosti, ali uz njih je, za svaki slučaj, pametnije koristiti i kondom. Još jedan koristan savet: Operite svoju igračku posle upotrebe, nežno je obrišite i umotajte u najlonsku foliju.


3. Ne dajte da vas ponese (potrošačka) strast

Nema potrebe da se novac razbacuje, a seksi pomagala su savršena za pražnjenje novčanika. Daleko je nezgodnije vratiti vibrator koji vam ne odgovara nego neodgovarajuću majicu. Rečenica "Ispostavilo se da nije moj broj" u seks-šopu zvuči sasvim drugačije!

A onda se opustite i uživajte

Mnoge kompanije računaju na to da će vam biti neprijatno da vratite kupljeni proizvod, a brojni korisnici su se susretali i sa vibratorima koji imaju oštre ivice i krune se. Ako ne valja, tražite da vam vrate pare. Iako kvalitet proizvoda ipak obično opravdava visoku cenu, smatra se da i za sumu koja nije astronomska možete kupiti sjajnu igračkicu. Što je cena viša, podrazumeva se da imate više različitih komandi. Bolji vibratori imaju bar šest brzina, plus mogu i da pulsiraju i da osciliraju (izvijaju se u stranu). Ali, dok ga ne kupite, ne možete zaista znati kakav je u praksi… Zato počnite sa jeftinijim varijantama. Nerviraćete se ako potrošite ogromnu svotu novca za nešto što vam ne koristi.

4. Ni vi a ni on niste u stanju da čitate misli

Uz seks igračkice treba da uživate, a ne da osećate pritisak. To važi i za vašeg partnera. Neke muškarce pali da im devojka koristi vibrator. Muškarci se neretko raspituju koji vibrator bi mogli da kupe devojci, otkrivaju prodavci, koji, od slučaja do slučaja, imaju maštovite predloge. Sjajno je što su muškarci orni za eksperimente, ali poveriti momku da vam kupi vibrator je isto kao i poveriti mu da vam kupi cipele koje će biti savršene za vas! Ako vam pokloni igračkicu za koju niste baš sigurne da bi vam se svidela, ne osećajte obavezu da je odmah isprobate. Zahvalite mu se na pažnji, ali recite da ćete je prvo isprobati nasamo.

Neki muškarci vole, a neki ne "konkurenciju"

Međutim, pored momaka entuzijasta jednako su brojni i oni upravo suprotnih stavova. Mnogi muškarci vibratore još uvek doživljavaju kao pretnju sopstvenoj muškosti. Njihovi oponenti govore im da bi već jednom trebalo da se oslobode predrasude da su oni jedini koji mogu da zadovolje ženu. Zato što nisu! Pokažite mu kako vibrator može i njemu da olakša stvari. Ženi može biti potrebno i do 45 minuta da se dobro uzbudi. A većina muškaraca obično nije spremna na toliki napor, već se neretko - znatno pre požale da im se prst ili jezik umorio.

Naravno, ako on na kraju nije u fazonu za vibrator, nemojte da vršite pritisak - koristite ga solo. Za diskretnu akciju, nabavite neki vodootporan - mogu se koristiti u kadi i vrlo su tihi. Probajte sunđer za kupanje u obliku mandarine. U njemu se nalazi malo vibraciono telo. Ovo je idealan izbor ako imate "vibro-fobičnog" partnera, veoma tanke zidove ili ne živite sami.


5. Lubrikant, lubrikant i još jednom lubrikant

Jako je važno uz vibrator koristiti i lubrikant! Posebno ako u startu niste dovoljno vlažne. Umor, stres i faza u mesečnom ciklusu utiču na stepen vlažnosti, a i novi lubrikanti su sjajni.

6. Ako vam ne uspe iz prvog pokušaja…

Vibrator vam nije ispunio iščekivanja? Pridružite se klubu nezadovoljnih. Samo srećnicama uspe iz prve. Ne odustajte, insistiraju iskusni. Zadovoljavanje vibratorom je sjajan način da istražite sopstveno telo. Nemojte prosto da ga zabodete i očekujete da odradi stvar. Probajte da stimulišete različite erogene zone, recimo iza kolena ili bradavice...

POVEZANE VESTI

Sreda 13.06.2012. 11:47
Kaze u tekstu: "A većina muškaraca obično nije spremna na toliki napor, već se neretko - znatno pre požale da im se prst ili jezik umorio." Stvarno? Evo ja nisam znao da zena moze da svrsi samo ako je dodirujes prstom ili jezikom? Kakve su bre ovo gluposti!!! Jel imao pisac ovog teksta nekada devojku ili ju je video samo na pornicu? Ako muskarac ne moze da zadovolji sopstvenu devojku, sa "onom stvari" treba da ga osece. U seksu naravno treba uraditi sve da bi je zadovoljio, ali tvrditi da ona svrsava samo putem stimulacije prsticima ili jezikom su jebene lezbo glupsti. Verovatno ima muskaraca koji nisu bas neki jebaci, ali ima i nas koji se trudimo i koji je ne pustamo dok je ne zadovoljimo
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online