Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 20.05.2012.
08:00
cosmopolitan.rs, Vestionline A

Šta sve mogu seksualne fantazije

Seksualne fantazije raspaljuju želju što dovodi do toga da telo stvarno vapi za seksom, objašnjavaju seksolozi. Želja je psihološka stvar tako da razmišljanje o seksu pre samog čina čini to uzvišeno iskustvo intenzivnijim. Pohotne misli dovode do stalnog lučenja hormona raspoloženja - dopamina, što vas duže vreme drži u stanju napaljenosti! Seksterapeuti ističu da životne brige utiču na to da teže doživite vrhunac. Ispostavilo se, fantazije će mnoge žene gurnuti preko ivice - sve do orgazma.

Seksualne fantazije raspaljuju želju što dovodi do toga da telo vapi za seksom

One mogu da:

- budu uvod u fenomenalni seks, sa ili bez muškarca
- vas ohrabre da u krevetu eksperimentišete bez granica
- vam zadovolje radoznalost bez posledica
- poboljšaju vaš posustali libido
- povećaju samopouzdanje
- uvećaju šansu da doživite orgazam
- vam pomognu da rešite emocionalne probleme u vezi

Zar nije dovoljno? Od jačeg i boljeg orgazma deli vas samo misao. I zbog toga otkrivamo šta je normalno, a šta nije i kako vas i vašeg partnera fantazije mogu učiniti istaknutim primerom iz erotskih enciklopedija!


Njegove VS njene fantazije

Postoje fundamentalne razlike između muških i ženskih fantazija. Muškarci su u tom smislu inspirisani dva puta više od žena, kažu analitičari. Ali dok 81 odsto muškaraca koristi slike razuzdanog seksa sa raspoloženom strankinjom ili u grupi devojaka savršenih tela, 43 odsto žena preferira emocionalni aspekt vođenja ljubavi. I misliće na bivšeg frajera ili nekoga koga poznaju (više o problematičnom bivšem kasnije).

Fantazije omogućavaju da istražimo scenario koji nas pali

Šta god bila vaša fantazija, korisno je znati da niste jedina žena koja želi da bude vezana i opustošena. I to što želite grubi seks ili seks sa strancem u "zemlji raspojasanih Alisa" ne znači da biste to obavezno probali i u stvarnom životu. Vaš partner želi da se obučete kao naivna učenica! Opustite se, on nije pedofil! Seksi misli su kao snovi, odnosno simboli naših emocionalnih i seksualnih potreba.

Seksualne fantazije omogućavaju nam da istražimo scenario koji nas pali, ali bez šta-ako brige, ukoliko ih isprobate u realnom životu. Često nam kroz glavu jurišaju jahači raskalašne seks apokalipse koji su, na kraju krajeva, samo nepostojeći bezopasni prikaz. Ako ste imali loše iskustvo, možda vas muči nervoza koja remeti koncentraciju u krevetu. Uz pomoć fantazija možete da razvijete scenario koji će vam pomoći da prevaziđete nelagodnost i povećate samopouzdanje.

Otkriti ili ćutati?

Odluka o tome da li pričati o svojim fantazijama može biti veliko iskušenje, ništa manje zbog toga što 25 odsto populacije oseća krivicu zbog prljavih misli, dok većina žena čak neće reći ni reč o njima. Ako postoji neka stvar koja je više prisutna od toga - to je ljubomora. I vama samima teško je da razumete šta znači vaša fantazija, a kamoli vašem partneru. Otkrivanje može da dovede do trzavica, čak i u najsnažnijim vezama. Ispričati najskrivenije fantazije o bivšem ili o neopisivo zgodnom komšiji neće vaš krevet učiniti mestom za fantastičan seks.

Stvar izbora...svakako ne morate baš sve detalje da otkrijete

Fantazije o muškarcima iz vašeg okruženja, naročito o bivšim frajerima, zvuče preteće vašem dečku. Manje bi ga zabrinuli zamišljeni zagrljaji sa Bredom Pitom, jednostavno on je van vašeg dometa. Uostalom, kako biste se vi osećali kada bi njegova fantazija uzdrmala vašu samouverenost!

Saznanje da, dok čeka u redu pred trafikom, sanja otvorenih očiju kako stavlja svog krutog, uzdignutog do maksimuma "gospodina moćnog" u toplo, slatko, primamljivo međunožje Žizel Bundšen sasvim je različito od postavke kako mu ta lepotica ne izlazi iz glave dok vodite ljubav. Tajna je u tome da pomešate fantaziju sa stvarnošću, tako da se on loži na vas umesto na mačkice sa naslovnih strana. Naravno, ukoliko traži da se ošišate kao ona, odlučno se suprotstavite.

Seksterapeuti upozoravaju: u slučaju da vaš dragi ima vizuelne fantazije zasnovane isključivo na pornografiji postaće zavisan od impulsa koji ga uzbuđuju. Ako to podeli sa vama, može se desiti da vas iskrena ispovest odbije od njega. Da li onda stvarno želite da znate šta zamišlja dok se mazite? Razotkrivena fantazija seksualno iskustvo može da učini snažnijim pa i da produži emociju ljubavi. Ali znajte, ako ih jednom opišete - povratka nema! I ne zaboravite, ne morate da pričate baš sve. OK je da razgrnete plašt sa skrivene prirode ženskog bića, bez potrebe da uplašite partnera delom o ogromnoj korpi punoj raznolikih vibratora. Sama činjenica da otkrivate „samo svoj“ deo ličnosti može da bude inspirativna i da uzburka strasti. Nije loše ako oboje tome priđete bez velikih očekivanja i sa smislom za humor (ali bez ismevanja).

Najbolji način da rešite suprotstavljene maštarije (njene i njegove) jeste da budete kreativni. I zadovoljite obostrane potrebe bez scenarija u celini. Pokušajte da pomešate ključne elemente zajedničkih priželjkivanja (dominacija, igre doktora, profesora...) tako da oboje uživate.

Oči u oči sa čudnim mislima

 

Masturbirate i... Bum! Ultrazgodni tata vaše prijateljice padne vam na pamet. Ne

Fantazije dolaze iz naše mašte i često su u vezi sa radoznalošću, ali...

paničite - kao što fantazije o dominaciji ne znače da želite da budete bolno prisiljeni na seks, sanjarenje o seksualnom odnosu sa tatom vaše prijateljice takođe ne treba prevoditi bukvalno.

 

Fantazije dolaze iz naše mašte i često su u vezi sa radoznalošću, ali ne bismo to stvarno uradili. Slično tome ni zamisli o bivšem dečku ne znače da ga podsvesno želite. Bivši partneri najčešće se pojavljuju zato što imamo vizuelne uspomene pa naš mozak ima običaj da u određenim situacijama poseže za njima.


Sve dok vam je to stimulacija u odnosu sa vašim trenutnim partnerom - nije problem. Samo mu ne govorite to! U slučaju da vas to što pomišljate na bivšeg i dalje muči, stručnjaci upućuju na korišćenje scenarija "drugog čoveka" - zapamtite neugodnost i ljutnju koje su posledica vaših fantazija. Takav trening usmeriće vaš mozak da prestane sa emitovanjem bespotrebnih slika koje će vremenom sve više da blede.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online