Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.05.2012.
08:00
Intimatemedicine, Vestionline A

Kako zadržati usku vaginu?

Izabrali smo za vas nekoliko delotvornih načina očuvanja čvrstih vaginalnih mišića....

Kegelove vežbe su jednostavne a vrlo delotvorne

Kegelove vežbe

To su vežbe za vaginalne mišiće nazvane po dr. Arnoldu Kegelu koji ih je prvi deklarisao kao preporučljivu praksu za žene i njihove vagine. Svaka žena ih može naučiti, a toliko su neprimetne da ih možete izvoditi u javnosti.

Za početak ih naučite na jednostavan način - prilikom uriniranja. Izolujte prave mišiće tako što ćete mlaz tokom uriniranja nekoliko puta zaustaviti i zadržati pre nego što ga ponovo ispustite. Kada to usavršite, vežbu možete izvoditi i “na suvom”, recimo sada dok sedite pred kompjuterom. Uradite to deset ili dvadeset puta, pet puta dnevno. Preporučljiva mera za dr. Kegela bilo je 200 grčenja na dan. Tempo i način izvođenja vežbi možete odrediti same.


Varijacije Kegelovih vežbi

Opisali smo vam osnovne vežbe dr. Kegela, a uz njih se možete posvetiti i različitim varijacijama. Na primer, vaginalne mišiće možete polako i postepeno grčiti, a kada dostignete najveću moguću napetost, polako počnite da ih opuštate. To ponovite barem nekoliko puta.

Drugi način je zadržavanje napetih mišića nekoliko sekundi. Vaginalne mišiće napnete, zadržite ih napete barem pet sekundi te ih opustite. Kao što je još pre navedeno, Kegelove vežbe možete izvoditi i u javnosti, dok gledate televiziju, tokom razgovora s prijateljicom na kavi, dok sedite na poslu ili par minuta pre spavanja.


Erotske kuglice

Cilj erotskih kuglica nije samo seksualno uzbuđivanje i nadraživanje.

Ne samo da nadražuju već i održavaju aktivnost mišića vagine

Njihov cilj je i održavanje aktivnosti vaginalnih mišića. I to erotsko pomagalo može pomoći jačanju mišića i to tako da kuglice stavite u vaginu, pa opušteno legnete na krevet. Trakicu uhvatite prstima i blago je trznite, a vaginom ne dozvolite da kuglice izađu. Možemo reći da to izgleda kao nekakva igra vučenja konopca, samo umesto takmičara koji vuku uže, u borbi su samo vaginalni mišići i vaša ruka.

S erotskim kuglicama se možete neko vreme i slobodno šetati po stanu. Dok budete odrađivale svakodnevne obaveze, vaša vagina će vežbati. Ako vas tokom toga iznenadi koji orgazam, još bolje.


Vežba vagine za vreme seksa

Sada kada vaginalne mišiće znate napinjati i opuštati, možete se zabavljati i tokom

Iznenadite ga tokom seksa...

seksa. Vaš partner će na penisu osetiti ugodne erotske pritiske, a vi ćete još intenzivnije osetiti njegov penis. Osećaj da mu zatvarate put, a on u vas divlje penetrira, dodatno će vas uzbuđivati, ne samo s fizičkog aspekta, već i s psihičkog, jer ćete dobiti osećaj da vas neko varvarski krade.


Krema za učvrščavanje vaginalnih mišića - OPREZ

Kozmetika je našla novi način koji zahteva manje truda. Na tržištu je puno krema koje obećavaju užu vaginu i uveravaju vas da su izrađene samo od prirodnih trava. Svakako se o upotrebi kozmetičkih sredstava savetujte s vašim ginekologom i ne nasedajte na jeftine proizvode, jer može biti neugodnih posledica.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online