Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 04.02.2012.
08:00
24sata.hr A

Zašto se muškarci i žene odljubljuju?

I muškarci i žene u dugoj vezi neretko shvate da su početni zanos i zaljubljenost nestali, i da su postali dobri prijatelji koji žive zajedno. Budući da i jedni i drugi drugačije funkcionišu, razlozi odljubljivanja su poprilično različiti. Kod muškaraca je najčešći razlog posao koji ih preokupira, a kod žena nedostatak pažnje kojuim partner pruža, piše portal 24sata.hr.

Samo se jednog jutra probudio i shvatio da je “to nešto” nestalo. A zašto?
 

Njegovi razlozi:

1. POSAO OVAMO, POSAO ONAMO

Ako u vezi delite odgovornosti kao što su deca, novac i slično, vrlo lako će se vaši razgovori svesti isključivo na posao. Sasvim je normalno da ste poslovni partneri, ali treba znati kada da stanete i uživate u zajedničkom vremenu. Teško je biti strastveno zaljubljen u čoveka koji govori isključivo o velikim i ozbiljnim stvarima, zato nađite vremena za zabavno druženje koje će vratiti ravnotežu vašem ljubavnom životu.

2. ON VAS VIŠE VIDI KAO MAJKU NEGO KAO LJUBAVNICU

Postoje muškarci koji su naprosto naučeni da postoje samo dva tipa žena – majke i

seksualni objekti i ponekad im je veoma teško da razaznaju šta je šta. Ukoliko je vaš muškarac onaj kom ste vi manje privlačni zbog majčinske uloge koju igrate, mogao bi malo da se preispita. Najbolje bi mu bilo da potraži stručnu pomoć. Svakako, važno je da žene izbalansiraju i naprave razliku između svojih uloga majke i supruge, ali ukoliko ste vi ovo učinili – problem je samo njegov i mora da ga reši.


3. VAŠA VEZA OD SAMOG POČETKA NIJE BILA DOBRO USPOSTAVLJENA

Ako je vaša veza počela u pijanstvu i nastavila se kroz intenzivne seksualne susrete, nakon čega ste se otuđili jedno od drugog, možda zapravo nije ni bila ono što ste mislili da jeste. Strast deluje opijajuće i zbog toga možete da pomislite da je to ono pravo, ali različiti interesi i način života vratiće vas u stvarni život.

Ne valja odnos od kog glava boli

4. LOJALNOST, KOJU TOLIKO ŽELI, NEMA

Muškarcima je odanost izrazito bitna i oni moraju znati da je njihova partnerka tu za njih. Ukoliko počinje da se povlači u sebe, to može biti zato što vi u najbitnijem trenutku niste bili tu za njega.

5. NEKOMPATIBILNOST

Na početku veze sve ste radili zajedno, čak i ono što vam se ne sviđa, a neke teme ste izbegavali jer znate da se ne slažete. No, vremenom će vam te iste stvari sve više smetati, ukoliko ih ne rešite, i možda će upravo to biti uzrok kraja.

Njeni razlozi:


1. DOSADNO JOJ JE
U dugoj vezi lako je ući u rutinu koja može biti zamorna i dosadna, naročito ako živite zajedno, kada lako možete da predvidite reakciju onog drugog. Iako čvrst odnos garantuje i sigurnost, u jednom trenutku može se zaokrenuti i izazvati kontraefekt zbog čega će žena poželeti izlaz, ali i novu, uzbudljiviju vezu.


2. NE DOBIJA DOVOLJNO PAŽNJE

Zanemarivanje pogubno deluje na njena osećanja

Iako muškarci misle da svojim partnerkama pružaju dovoljno pažnje i ljubavi, posebno na početku veze, one misle drugačije.

Ukoliko žena smatra da je njen muškarac zanemaruje njena osećanja će polako početi da blede. Ona želi da njen partner shvati da joj nedostaje ljubav i bez velikih reči, a obično je prekasno nakon što ona počne da priča o tome.


3. UPOZNALA JE NEKOGA
Žene koje su srećne u vezi neće tražiti drugog muškarca, ali ljubav se događa neplanirano. Bilo da je reč o kolegi s posla ili prijatelju iz školskih dana, prekid nikad nije lagan. Za razliku od muškaraca, koji su skloniji dvostrukom životu, žene retko kad mogu podneti ljubav na dva fronta. Obično ostaju ili odlaze s onim koji joj više odgovara.


4. PROMENILI SMO SE
Ljudi se vremenom menjaju, pa partner u kojeg ste se zaljubili neretko nije ista osoba nakon nekoliko godina. Moguće je da ćete se oboje promeniti ili da će se samo žena promeniti, a muškarac ostati isti. U svakom slučaju, potrebe, prioriteti i ciljevi su postali drugačiji. Ako žena ne vidi više sebe u tom paru, ta veza lagano umire za nju.


5. NEMA VIŠE HEMIJE
Iako ste na početku doživljavali vatromet, nakon određenog vremena entuzijazam će splasnuti, a vi ćete videti partnera u pravom svetlu. Shvati li žena da to nije ono što želi, otići će.

POVEZANE VESTI

Subota 04.02.2012. 14:27
savremeni nacin zivota pa cak i tradicija i drustveni zakoni se kose sa bioloskim zakonima, nazalost je tako i to je istina ,ko kaze da zivimo u "patrijahalno" doba grdno se prevario....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online