Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.09.2011.
08:00
Smedia, Vestionline A

Ljubavni rituali i običaji širom sveta

Proučavajući ljubavne običaje i kodekse zavođenja različitih naroda širom sveta, antropolozi i etnolozi su otkrili da, ako uopšte postoji domen u kojem ne vlada uniformisanost, onda je to svakako ljubav. Ljubavni običaji i kodeksi zavođenja veoma se razlikuju od zemlje do zemlje i javljuju se u bezbroj varijacija.

Može se svašta naučiti od dalekih kultura koje su u seksu liberalnije od drugih

I zaista, o ljubavi i seksu možemo mnogo toga naučiti i od drugih, dalekih kultura koje ponekad imaju liberalnije poglede na seks od nas, neguju daleko istančanije odnose među partnerima i posebnu pažnju posvećuju veštini buđenja svih čula.

Tako se u zemljama Bliskog i Dalekog istoka, ali i u nekim primitivnim afričkim plemenima i onima sa Nove Gvineje, vođenje ljubavi oduvek smatralo pravom umetnošću. U tim zemljama partneri jedno od drugog očekuju da pokažu izuzetnu maštovitost kako bi voljenoj osobi pružili maksimalno zadovoljstvo.

Na drugoj strani sveta, međutim, u industrijski razvijenim zemljama, svakodnevno nastaju novi, moderni ljubavni običaji, ali broj samaca nikada nije bio veći! Nastupilo je doba organizovanog upoznavanja na slepo, upoznavanja na brzaka, vođenja ljubavi u virtuelnom svetu, preko Interneta, telefona ili SMS poruka. Stoga nije na odmet otkriti tajne ljubavnih rituala i običaja drugih naroda.

Seksi pirsing i Kama sutra u Indiji

Kad nestanu ideje, tu je Kama sutra

Ko još nije čuo za Kama sutru ili za buđenje seksualne energije izvođenjem tantričkih joga vežbi? Seksualnost i veština uzajamnog seksualnog zadovoljavanja oduvek su deo istočnjačke tradicije. Otuda i drevni indijski običaj pirsinga penisa (apadavia). Posebnom tehnikom na muški polni organ se zakače drvene ili metalne kuglice čija je jedina namena da tokom ljubavnog čina ženi pričini što veće zadovoljstvo.

Sladostrasna akupunktura u Kini


Prema ovoj drevnoj kineskoj medicini "svaka igla, pa i ona muška, pruža zadovoljstvo i donosi zdravlje". U starim kineskim priručnicima za akupunkturu

Kinezi preporučuju 27 lekovitih uboda "stabljikom od žada"

nalazi se i opis sladostrasne vežbe za opuštanje duše i tela koju treba izvoditi tri puta dnevno punih 20 dana: "Žena treba da legne na leđa, ispruženih i raširenih nogu. Muškarac neka klekne između njenih bedara i zada joj 27 udaraca svojom "stabljikom od žada" ".

Prema drugom drevnom kineskom verovanju, ako je koža hladna teže je pokrenuti ljubavno uzbuđenje, jer telesna energija tada odlazi iz erotskih zona u druge delove tela da bi ih zagrejala. Zato jedno od osnovnih pravila vođenja ljubavi glasi: partnerovo telo treba uvek dodirivati toplim rukama!

Gejša - žena koja ugađa muškarcu


Japanske gejše su širom sveta sinonim za lepotu, šarm, otmenost i veštinu zavođenja-profesionalne zabavljačice zadužene da ugađaju muškarcima. Morala je da zna da slika, peva, svira nekoliko instrumenata, da bude vešta igračica tradicionalnih japanskih plesova, kao i da bude vrlo elokventna. Umesto da odmah uskoči sa muškarcem u krevet, gejša je izvodila posebnu seksualnu igricu i lagano pojačavala njegovo seksualno uzbuđenje.

Veče bi započinjala izvođenjem ljubavnih pesama i niza tradicionalnih plesova punih prikrivene erotike. Potom bi partnera uvukla u kadu napunjenu toplom vodom, kojoj bi dodala dve čaše sakea, da očisti telo i kožu učini mekom i glatkom.

Usledilo bi prepuštanje čarima nežnog i laganog milovanja, ali samo do određene granice. Njihova senzualna noć nastavljala je penušavom i mirisnom masažom i međusobnim sapunjanjem da do tančina istraže jedno drugom naga tela.

Uzbudljivu predigru gejša je nastavljala odvođenjem partnera do kreveta. Ali, on je morao da bude strpljiv i da sačeka. Onda bi ga potpuno razoružala svojim ulaskom, odevena u svileni kimono, noseći posudu sa trešnjama, grožđem, čokoladom ili sušijem. Vrhunski užitak gejša bi partneru pružila posebnom tehnikom nadraživanja: sporim i prefinjenim pokretima ona je prelazila preko partnerovog polnog organa četkicom umočenom u posebno pripremljen lubrikant.

Senzualnost boja, mirisa i pokreta u Maroku

Pred prvu bračnu noć svaka mlada Marokanka se i danas, kao i nekada, podvrgava

vrlo složenom ritualu ulepšavanja kako bi istakla svoju lepotu ili prikrila nedostatke i egzotičnim mirisima i savršeno glatkom kožom zapalila sva čula svog izabranika.

Pred vođenje ljubavi, Marokanke se "kite"...

Kao nekada u haremima, i danas pored nje u ovoj posebnoj vrsti pripreme za

 

predstojeći ljubavni čin učestvuju i prisustvuju samo žene. Prvo je na redu totalno depiliranje istopljenim šećerom, sledi trljanje čitavog tela grubom rukavicom koja koži daje elastičnost. Posle nežnog utrljavanja kombinacije orijentalnih aromatičnih ulja mošusa i sandalovine njena koža postaje nežna i sjajna kao somot i odiše božanstvenim mirisom.

...i tetoviraju kanom

Tada na red dolazi tetoviranje kanom, izbor svetlucavog nakita i poluprozirnih,

 

raznobojnih velova ispod kojih se sva skrivena lepota samo naslućuje i pred mladoženju stupa boginja iz "Hiljadu i jedne noći" koju on nikada neće poželeti da ostavi.

Poznavaoci marokanskih običaja takođe tvrde da se u ovoj zemlji pored bračnog kreveta uvek nalazi unapred pripremljen čaj od jasmina sa nanom kojem Marokanci pripisuju jaka afrodizijačka svojstva.

Nezaboravno medeno iskustvo u Egiptu


Nije ni čudo da su dva rimska imperatora Julije Cezar i Marko Antonije, koji su do tada osvojili gotovo ceo svet, poklekli pred lepotom i ljubavnim umećem prelepe Kleopatre. U njenoj postojbini na obalama Nila postojao je neobičan ali sladak običaj: ljubavnici bi jedno drugom mazali telo medom, naročito erogene zone, i potom se trudili da ga nežno poližu.

Nema sumnje da u ovom nezaboravnom iskustvu oba partnera zaista istinskin uživaju. Uostalom, i felacio su izmislili stari Egipćani. Naime, boginja Izis je baš tako povratila u život svog voljenog Ozirisa.

Čudesni ledeni žmarci na Aljasci


Većina muškaraca je oduševljena pričom o nadaleko čuvenoj gostoljubivosti Eskima koji će dragom gostu iz daleka rado prepustiti ženu ili kćerku da mu ledene noći na Aljasci učini toplijim i uzbudljivijim. Ali, da li znate da su sve do nedavno Eskimke na vrlo upečatljiv način svojim partnerima davale do znanja da žele malo nežnosti i seksa. One su običavale da muški polni organ nežno umotaju ili prekriju komadom zaleđene fokine kože. Tada bi celim njegovim telom prostrujale ledene iglice i žmarci koji su, prema narodnom predanju, i mrtvog Eskima vraćali u život!

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online