Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 11.09.2011.
08:00
S media A

Pet naučno dokazanih saveta za bolji seks

Nauka nam neprestano daje smernice i odgovore na pitanja u vezi sa brojnim životnim problemima i dilemama. Ovog puta vam donosimo ono što naučnici smatraju da je presudno kako biste unapredili seksualni život i na najbolji način zadovoljili partnerku. Koliko je verovati naučnicima i njihovim istraživanjima, istražite sami.

Osluškujte je i sve će biti kako treba

Recite joj da izgleda odlično i da je ukusna

Već je dokazano da žene koje se osećaju sigurno u vezi izgleda svojih genitalija su otvorenije za različite vrste seksualnih aktivnosti, kao i da je veća verovatnoća da postignu orgazam, jer se osećaju opušteno. “Kada krenete dole kako bi zadovoljili partnerku, trebalo bi da odišete entuzijazmom, kažete joj kako je lepa i koliko je ona ukusna, a ne da tretirate ovu aktivnost kao posao koji mora da se odradi" - savetuje doktorka Debra Lin Herbenik, sa Kinsi instituta na Indijana Univerzitetu.

Načuljite uši - slušajte je!

Jedina razlika između žigola i običnog momka je to da žigolo sluša i čini ono što žena želi u krevetu. "Ko pita ne skita“, kaže stara poslovica, ali i naučnici. Doktorka Helen Fišer, sa odeljenja za antropologiju Ratdžers Univerziteta, savetuje da pitate ženu šta i na koji način želi u seksu, ali ne postavljajte to pitanje u spavaćoj sobi. Pokrenite ovu diskusiju dok ste u opuštenoj šetnji ili pak u nekoj drugoj zajedničkoj intimnoj aktivnosti.

Dodirujte je svuda (sa uljem)

"Senzualnim dodirima izazivamo otpuštanje moćnog hormona oksitocina što povećava nivo testosterona kod žene i aktivira njen seksualni nagon. Zavodljivi svilenkasti osećaj ulja utrljanog u kožu je pokretač za još strastveniji seks – i to ne samo za nju, već za oboje", kaže Dr.Kerol Kasel, bivša predsednica Američkog društva za naučno proučavanje seksualnosti.

Donesite kuhinju u spavaću sobu

"Arginin je osnova za vijagru, tako da muškarci treba da se drže hrane sa visokim nivoom ove supstance u njoj - kao što su ostrige, riba i drugi nemasni izvori proteina. Sve što je dobro za vas iznad struka je dobro za vas i ispod struka, kao npr.: zeleniši i pasulj, visoko proteinska odn. nisko-masna hrana, voće i povrće svetlih boja, koja obiluju antioksidantima. Standardna i fast fud ishrana će samo pogoršati vaše performanse u krevetu", savetuje doktorka Lin Edlen-Nezin, koautorka knjige "Odlična hrana, odličan seks".

Ne žurite sa skidanjem

"Postoji stepen manipulacije kada je u pitanju iznos neurotransmitera koji se otpuštaju pre i prilikom seksa... tako, zamišljajući vas golog kod nje će pokrenuti brzo i jako oslobađanje dopamina, a možda i oksitocina, ali problem je što ovi hormoni brzo splasnu. Zato poradite na tome, pustite je da što duže iščekuje prizor vašeg nagog tela, a onda će sigurno uživati u produženom neurološkom orgazmu ", naglašava Andrea Kuszevski, bihevioralni terapeut i konsultant iz Bostona, Masačusets.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online