Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 06.08.2011.
08:00
S media A

Upustvo za erotsku masažu

Masaža je pravi način da se opustite posle vođenja ljubavi ili uzbudite pre akcije. Ali kako da to pravilno uradite ako nemate ni malo iskustva?

Opustite se i uživajte u partnerovim rukama
 

Masaža je kod fizičke ljubavi samo nešto intenzivnije milovanje. Masaža je i jedan od načina da upoznate svoje telo. Da bi bila prijatna, moraju biti ispunjena sledeća tri uslova:

- morate biti opušteni,
- morate se usredsrediti na ono što osećate,
- morate komunicirati sa osobom koja vas masira.

ODVOJITE VREME
Pre nego što počnete sa masažom, morate biti sigurni da imate dovoljno vremena. Ako nemate na raspolaganju bar pola sata, bolje da masažu ostavite za kasnije; nemojte se nikada masirati na brzinu.

ODABERITE PRIMERENI PROSTOR
Poslužiće krevet ili debeo tepih. Proverite da li je u prostoriji dovoljno toplo. Ne palite jaka svetla. Za razliku od milovanja, uzajamna masaža nije moguća jer bi to ograničavalo učinak i ne biste se zaista opustili.

FOKUSIRAJTE SE NA OSEĆAJE
Onaj kog partner masira, neka bude go. Za onoga koji masira, odlučite sami. Kada vas masira obučen partner, često se lakše usredsredite na svoje osećaje. Na početku masaže ne dodirujte polne organe.

POČNITE SA RUKAMA
Kada birate deo tela koji ćete početi da masirate, nije neophodno ali je dobro početi sa udovima. Ruke počnite masirati sa unutarnje strane, prstom putujte po tetivama. Snažno pritisnite. Nastavite masirati dlanove, a posebno mesnati deo ispod palca i šake. Zatim nastavite sa rukom, gnječeći mišiće.

NASTAVITE SA STOPALIMA
Stopala masirajte samo sa strane, najpre prema spolja, a zatim oko pete. Zatim krenite na listove koje možete gnječiti celim dlanom sve do bedara. Bedra masirajte celim dlanom u suprotnom smeru, tako da pomerate sve mišiće.

A SAD MALO LEĐA
Vaš partner(ka) leži na stomaku, vi klečite sa nogama sa strane bedara. Područje bubrega i struka masirajte naizmenično palcem i celim dlanom, uvek u smeru prema gore. Sa oba palca pređite više puta preko leđa i pri tom pritiskajte deo oko karlice. Masažu nastavite na ramenima i vratu, a puno pažnje posvetite vratnim pršljenovima.

ŠTA URADITI SA ZADNJICOM?
Vratite se na zadnjicu. Pritiskom masirajte celu mišićnu masu. Ivicom dlanova napravite seriju kratkih i laganih udaraca. Zatim nek se partner(ka) okrene na leđa, da biste mogli da masirate stomak na način kao što lekari pregledaju bolesnika – laganim pipanjem probave.

PREKO GRUDI DO RAMENA
Nemojte dodirivati grudi, već se spustite na vrat i šupljim delom dlana masirajte ramena. Za vreme masaže neka vas partner(ka) vodi i govori vam šta najviše prija: "malo desno", "više levo", "laganije", "snažnije"...

MASAŽOM SE UPOZNAJETE
Masaža je ne samo prijatna već i poučna, jer oboma otkriva koliko i kako su osetljivi određeni delovi tela. zato, kada jedno završi sa masažom, zamenite uloge. Već na početku smo upozorili da ne smete dodirivati polne organe. Razlog za to je jednostavan: njih ljubimo, ne masiramo ih. Ništa vas ne ograničava da usput pomilujete polne organe ili grudi.

PRIREDITE TOPLU KUPKU
Pre masaže preporučujemo toplu kupku sa mirišljavom solju za opuštanje celog tela. Neki ne vole direktan dodir golih prstiju na koži. U tom slučaju možete upotrebiti losion ili puder, ili masirati preko tkanine. Čak možete izvoditi masažu i bez seksualnih primisli, samo zbog zadovoljstva koje pruža logičan nastavak masaže ljubljenjem erogenih zona. Tako masaža postaje izvrsna priprema za vođenje ljubavi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online