Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 27.06.2011.
08:00
S media A

Kako da razlikujete strast od ljubavi?

Seksualna privlačnost može da nam pomuti zdrav razum i intuiciju, a razlog se nalazi u tome što je požuda izmenjeno stanje svesti programirano pre svega potrebom za razmnožavanjem.

Stanju požude je izmenjeno stanje svesti
 

U toj fazi mozak se ponaša kao da je na drogama, što su pokazali i MRI snimci na kojima je vidljivo kako područje mozga poprima "svetliju" boju.

U ranim fazama veze, kada polni hormoni divljaju, požuda svoje "pogonsko gorivo" dobija iz idealizacije i projekcije; u osobi vidimo samo ono što se nadamo da bi ta osoba mogla da bude, a ne kakva ona stvarno jeste, zajedno sa svojim manama.

U svojoj knjizi Vodič kroz intuitivno isceljenje Dr. Džudit Orlof objašnjava razliku između požude i ljubavi, kao i tehnike za poboljšanje seksualnog zdravlja, prenosi Net.

Čista požuda bazira se isključivo na fizičkoj privlačnosti i imaginacijama, pa neretko nestane kada počnemo da uočavamo da se ispod površine pojavljuje stvarna osoba.

U ovoj fazi nosimo "ružičaste naočare" i uvereni smo da osoba koja je objekat naše požude savršena sama po sebi. No, zaljubljenost ne isključuje požudu, štaviše, požuda može dovesti do ljubavi, ali pravoj ljubavi, koja se ne temelji na idealizaciji, potrebno je vreme kako bismo u potpunosti upoznali drugu osobu.

Donosimo nekoliko znakova po kojima ćete moći da razdvojite čistu strast od ljubavi.

Znakovi požude:

● U potpunosti ste fokusirani na izgled i telo osobe
● Zainteresovani ste za seks, ali ne i vođenje razgovora i komunikaciju
● Radije biste odnos zadržali na nivou fantazije, nego razglabali o pravim osećanjima
● Radije biste osobu napustili odmah posle seksa, nego prespavali kod nje, i zajedno dočekali jutro
● Ljubavnici ste, ali ne i prijatelji

Znakovi ljubavi:

● Osim seksa, želite da provodite zajedničko kvalitetno vreme
● Izgubite se u razgovoru i ne shvatate da u vašem druženju prolaze sati
● Želite iskreno da slušate tu osobu, razumete njene osećaje i želite da bude srećna
● On ili ona motiviše vas da budete bolja osoba
● Želite da upoznate njenu porodicu i prijatelje

Drugi veliki izazov seksualne privlačnosti je da naučite kako da ostanete koncentrisani i slušate svoju intuiciju u ranim fazama veze. Obzirom na divljanje hormona to i nije tako lako, ali je neophodno u donošenju zdravih odluka. Evo i nekoliko saveta koji će vam pomoći da zadržite zdrav razum i kada vas neko privlači. To ne znači da morate da "isključite" strast, već samo da budete malo svesniji sebe tako da ne upadnete u probleme.

Negativni osećaji u vezi odnosa:

● Neobjašnjivi osećaj koji vas upozorava da stvari neće izaći na dobro
● Imate osećaj nelagodnosti i iscrpljenosti pošto ste proveli neko vreme zajedno
● Vaša se privlačnost čini destruktivnom i pomalo mračnom
● Ne odgovara vam način na koji se ta osoba odnosi prema vama, ali se bojite da ćete je, ako to spomenete, oterati od sebe

POVEZANE VESTI

Petak 01.07.2011. 18:44
kad dodje do nezeljenih posledica.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online