Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 17.05.2011.
13:44 >> 20:10h
S media A

Znate li da gejevi "potkopavaju" hrišćanstvo?

Danas će u Beogradu biti obeležen 17. maj - Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije. Predstavljamo vam najveće predrasude o homoseksualnosti, koje su zaista najgori neprijatelj razuma.

Danas se obeležava međunarodni da protiv homofobije
 

 

Homoseksualci zloupotrebljavaju decu


Još je prisutno uverenje i povezivanje istospolne usmerenosti sa pedofilijom, iako su sva istraživanja i iskustva pokazala da je počinilac najčešće neko ko je blizak detetu, kome dete veruje. Ponekad je lakše pokazati prstom na neznanca nego suočiti se sa istinom. To uverenje bi bilo dobro promeniti ne samo zbog menjanja poleda na homoseksualno orijentisane ljude, već i zato da bi se roditelji osvestili i zaštitili decu pred istinskom pretnjom.

Homoseksualci ne mogu da imaju svoju decu, pa vrbuju tuđu


Roditelji u svojoj brizi za decu i nesposobnosti da vide istinu optužuju LGBT (lezbijke, gejevi, biseksualci, transeksualci) da im vrbuju decu da postanu homoseksualci. Homoseksualnost se ne bira, i oni ne menjaju mišljenje svake sezone kao da je to poslednja moda.

Homoseksualci zahtevaju posebna prava


Homoseksualci zahtevaju ista prava koja imaju drugi. Pravo na venčanje nije ništa posebno: na njega ima pravo približno 90 procenata stanovništva. Pravo na nediskriminaciju na radnom mestu isto tako nije posebno pravo izmišljeno radi gej populacije. Biti državljanin koji očekuje da će država štititi njegova osnovna prava i privilegije je sve što oni žele.

Homoseksualci žele da potkopaju hrišćanstvo


Verovali ili ne, ali većina LGBT populacije su hršćani koji nemaju problema s Bogom.

Homoseksualci predstavljaju pretnju venčanju i braku


Heteroseksualcima nije potrebna preterana pomoć da obezvrede brak. Venčanje ljudi sklonih istom polu ne bi ništa oduzelo instituciji braka već bi joj, u najboljem slučaju, nešto dodalo.

Homoseksualci šire sidu


Prvo veće širenje side u Americi zaista se dogodila među homoseksualnim stanovništvom i intravenoznim korisnicima droga. Skoro 30 godina kasnije znamo da od side i drugih polnih bolesti niko nije siguran. Možda se radi opet o načinu uveravanja samih sebe i nekom uzaludnom tešenju da se, eto, to događa nekom drugom, a ne nama.

Sve lezbejke mrze muškarce


Kao što ćete naći neke heteroseksualne žene kojima je muškaraca preko glave, tako ćete naći i neke lezbejke. Mada, možda to izvire iz muške mržnje prema lezbejkama, zato što su im nedostupne?

Gejevima je samo do seksa


Ništa više i ništa manje nego kao heteroseksualcima. Ko ne želi seks? I od kada je to zločin?

Homoseksualci su feminizirani


Homoseksualci su šarolika, raznolika ekipa. Ponekad je zaista potrebno nešto znati o njima pre nego što počnemo da sudimo.

"Neko" ih je učinio takvim


Da, taj neko je najčešće majka - univerzalni krivac svega lošeg na ovom svetu. Iz toga proizlazi mnogo samooptuživanja i problema.

Ako ti se prijatelj ili prijateljica poveri da voli isti pol, on pokušava da se smuva!
Verovatno je malo homoseksualaca koji to nisu doživeli. Od kada sklonost prema istom polu ujedno znači nesposobnost stvaranja prijateljstva?

Đukić Dejanović: Menja se svest građana

 

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović ocenila je danas povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, 17. maja, da se "svest prosečnog čoveka u Srbiji menja i da je sve je više onih koji prihvataju različitosti".

 

Kako se navodi u saopštenju informativne službe parlamenta, predsednica Skupštine Srbije danas je razgovarala sa delegacijom LGBT organizacija i tom prilikom podsetila da u Srbiji postoji zakonska zaštita gej populacije.

 

Predstavnici srpskih LGBT organizacija informisali su predsednicu da se nakon Parade ponosa situacija u društvu donekle popravila, ali da su pripadnici ove populacije i dalje uplaseni mogućom reakcijom okoline.

 

"Odlična saradnja postoji sa Ministarstvom za kulturu Republike Srbije kao i sa javnim i kulturnim prostorima," istakli su predstavnici LGBT organizacija.

 

Sa predsednicom Skupštine Srbije danas su razgovarali Boban Stojanovic iz Kvirije (Queeria), Jovanka Todorović Savović iz Organizacije za lezbejska ljudska prava Labris, Lazar Pavlović iz Gej strejt alijanse, Predrag Azdejković iz Gej-lezbejskog informativnog centra i Boris Milićević, član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.05.2011. 15:16
Да би неко постао хомосексуалац, то подразумева огромну меру обрнуте социјализације. Скоро свако дете се учи да избегава измет. Учењем детета да користи ношу, јасно му се ставља до знања да измет сматра "прљавим, гадним и нездравим". Ипак, већина хомосексуалаца научи да урања у измет. Спроведене анкете наводе следећи типичан развој хомосексуалних активности. Просечни узраст за хомосексуалца, када му други мушкарац додирне гениталије, јесте 13 година. Током следеће две године, анус се први пут употреби за сексуални однос, пре него за биолошко растерећење; а током следеће једне или две године, анус се лиже због "сексуалног задовољства".
Utorak 17.05.2011. 15:20
Vidim da djavo ne miruje pa hoce sodomu i gomoru po svaku cenu da proda kao da je nesto lepo. A vidim i da se novinari kao u smislu humanizma sve vise trude Pa ajmo redom Homoseksualci zloupotrebljavaju decu..Nije Istina Homoseksualci ne mogu da imaju svoju decu, pa vrbuju tuđu..Nije istina Homoseksualci zahtevaju posebna prava..Itekako je to istina Homoseksualci žele da potkopaju hrišćanstvo..ne samo hrišćanstvo vec sve vere Homoseksualci predstavljaju pretnju venčanju i braku..stvar debate mozda je mozda nije! Homoseksualci šire sidu..u glavnom se sida sire medju Sve lezbejke mrze muškarce..skoro sve pa Homoseksualci su feminizirani..u glavnom je tako Bez reklama za njih molim
Utorak 17.05.2011. 15:58
Онда народе, срећан вам Дан борбе против хомофобије и трансфобије. :D Узгред, на данашњи дан 1940. године Немачка армија је умарширала у Брисел.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online