Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 18.02.2011.
08:00
She.hr A

Koji orgazam je najbolji?

Da je vaginalni orgazam bolji od klitorisnog ili da bez orgazma tokom odnosa nema užitka, samo su neke od predrasuda s kojima se možete svakodnevno susresti. Uprkos brojnoj literaturi o seksualnom užitku i orgazmu, ipak još uvek postoje oni kojima taj fenomen nije u potpunosti jasan pa se često možemo susresti s ovih šest pogrešnih tvrdnji o njemu.

Sve počinje s predigrom
 

1. Bez orgazma nema užitka

Procenjuje se da barem jedna od pet žena ima makar povremenih problema s orgazmom, ali voditi ljubav lepo je čak i bez njega. Uživanje nije urođeno: uči se u praksi ili kod seksologa, pa ako je vaš libido nizak ili ne postižete orgazam, vreme je da na tome poradite.

2. Simultani orgazam bolji je od pojedinačnih orgazama dvoje partnera

Doživeti vrhunac u istom trenutku lepa je potvrda poželjnosti s voljenim partnerom, ali orgazam je toliko intenzivan osećaj, da je u njemu zapravo svako sam, a sam intenzitet nije ništa manji ako ne svršite u istom trenutku.

Orgazmička geografija se razlikuje od osobe do osobe
 

3. Vaginalni orgazam bolji je od klitorisnog

Tu nema pravila, jer ne postoje samo ta dva, nego i dubinski, analni, materični i drugi orgazmi. Orgazmička geografija razlikuje se od osobe do osobe, a menja se i kroz život. Užitak je u pravilu, odgovor mozga na fizičku stimulaciju, a moguće je i svršiti u snu, bez ikakvih dodira. Kod većine se radi o stimulaciji klitorisa, ali neki imaju snažniji osećaj prilikom vaginalne, a neki čak i prilikom analne penetracije.

4. Duži seksualni odnos bolji je za orgazam

Netačno. Važno je samo kako se osećate. Ako ste posve opušteni, na način da ''plutate između stvarnog i imaginarnog'' u stanju sličnom hipnozi, ne treba vam puno vremena.

amozna tačka postoji, ali da li ćete je probuditi to zavisi isključivo od vas
 

5. G tačka je locirana

Iako to zvuči kao mačo vic, nema dokaza o njenom postojanju. Neki naučnici smatraju da kod nekih žena postoji vrlo erogena zona duž mokraćnih kanala, iza prednjeg zida vagine i kad se kaže G-tačka, misli se na taj predeo.

6. Tokom orgazma moguće su nenormalne reakcije

Grčevi, urlici, crvenilo lica, preosetljivost na svetlo, plač, ejakulacija od 50ml telesne tečnosti u mlazu. Sve nam se to može dogoditi u orgazmu - i sve je to sasvim normalno. Osim toga, tokom odnosa šire se krvni sudovi, povećavaju grudi, velike usne i klitoris, kontrakcije se šire celom vaginom.

POVEZANE VESTI

Petak 18.02.2011. 21:17
u kolima. definitivno.
Četvrtak 03.03.2011. 09:29
kad je u rikvercu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online