Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 07.01.2011.
08:24
T. Zečević - Vesti A

Suze i seks čuvaju brak

Ravnopravnost polova i odbrana prava žena omiljene su teme savremenog sveta. Ginekolog, androlog i seksolog dr Savo Bojović nakon dve decenije istraživanja u svojoj trilogiji "Predbračne veze", "Bračne veze" i "Vanbračne veze" opovrgava tezu o neravnopravnosti žena i dokazuje da lepši pol danas vlada svetom. Žene naročito dominiraju u srpskim brakovima, glava su porodice i svojevrsni su kontrolori svojih muževa.

Savo Bojović
 

Da li zaista danas žene vladaju svetom?


- Nije fraza, one danas zaista istinski vladaju svetom i zaslužuju da vladaju. Drugo je pitanje kakvi su to mehanizmi vladanja, kako to one rade, gde je njihova snaga i moć dominacije. I posle dvadesetogodišnjih istraživanja došao sam do saznanja da, u stvari, u psihi i duši muškaraca postoji prirodna spremnost za prihvatanje potčinjenosti i to samo u fazama voljenja žene.


U čemu je tajna ženske dominantnosti?


- Osnova svega toga jeste ljubav. Ljubav je blagodet, bogatstvo koje svojim nastajanjem od prirode ili Boga daje muškarcu pravo na dobrovoljnu podređenost. Njegova ljubav na to ga obavezuje. Zato on tu ljubav zaliva, neguje, obogaćuje i takvu vraća voljenoj osobi. A glavni smisao te ljubavi jeste usrećivanje voljene. I muškarac čini sve da tako i bude.

Tvorac aparata za stimulaciju potencije VEP


Akademik dr Savo Bojović rođen je 1940. u Skoplju, a osnovnu i srednju školu završio je u Prokuplju. Studirao je u Skoplju, Zagrebu, a diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu na kome je magistrirao i doktorirao iz oblasti bračne neplodnosti. U Švedskoj je specijalizirao i završio andrologiju i postao prvi stručnjak iz te oblasti u ondašnjoj Jugoslaviji.  Autor je 30 knjiga među kojima i kapitalnog dela "Humana reprodukcija". Objavio je 160 naučnih radova. Slavu je stekao sa vepom, aparatom za stimulaciju muške potencije, koji je svojevremeno izazvao pravu revoluciju u svetu. Vepom je, kako kaže, spasao na stotine brakova. Oženjen je Blankom, specijalistom medicinske biohemije, otac je dvojice sinova, ginekologa Đorđa i pilota Branka. Ima unuku Taisu i unuka Sava, čija je majka Tanja takođe ginekolog. Vlasnik je klinike "Plodnost". Sa suprugom Blankom je posle 28 godina proizveo preparate fertil (za jačanje plodnosti) i savabo (protiv polne slabosti nastale zbog nervnog opterećenja).


 

Otkud tolika dominantnost i u braku?


- Tamo gde je ljubav osnova za nastajanje braka nastaje i dominantnost žene u tom braku. U stanju ljubavi muškarac svesno stvara uslove za građenje sreće svoje voljene. Ali, i opčinjen ljubavlju čak i ne primećuje da sama žena stvara uslove za potpuno ovladavanje brakom. Ona ima i izgrađene mehanizme - koristi mušku bezgraničnu naklonost, popustljivost i svoje suze kao oprobano oružje. Suzama ona izražava ne samo neslaganje sa mužem, već ispoljava neku vrstu tuge koja bukvalno kosi muža, tako stiže do cilja. I muškarac kaže: Dobro, srećo, neka bude po tvome.


Kakvi su odnosi u srpskoj porodici?


- Odnos muža i žene u srpskoj porodici takođe se zasniva na istom principu. U slučaju stvaranja zajedničkog bračnog života na temeljima ljubavi, srpska žena hiljadu posto postaje dominantna. U suprotnom, dođe li do stvaranja porodice na inicijativu žene a na osnovu materijalnog bogatstva muškarca, on ostaje glava kuće. Međutim, iako ispunjava ženine želje, on ne postaje poslušan. Taj brak iz interesa, a koji je ona odabrala tera ženu da bude potčinjena.


x A kad bogata devojka uđe u brak?


- U slučaju kad imućna mlada žena želi da se uda, ona obavezno i pre braka nastoji da nametne svoju vladavinu. Baveći se ovim pitanjem kao ginekolog i androlog sećam se primera jedne mlade lepe Beograđanke koja je pre veridbe dobila od majke na poklon kola, a od oca veliki stan i nešto ušteđevine. Posle toga bila je toliko navalentna da je počela da se meša i u organizaciju svadbe i u prava verenikove porodice na tom planiranom veselju. Venčanja nije bilo, iako je ljubav zaista cvetala. Inače, ne postoji žena koja ne želi da bude dominantna u braku i nad muškarcem, momkom, verenikom, mužem. Ali, u tome uspevaju samo žene s rafiniranim i suptilnim smislom za građenje zajedničkog života.


Postoji li tipska podela pripadnica lepšeg pola?


- Na osnovu mog iskustva, postoje dva tipa žene - kratkotalasne, koje lako sruše veze bez obzira na emotivnu snagu te veze, i dugotalasne, koje poseduju izraženu taktiku, veliko umeće u građenju odnosa i dominacije. Pored toga, poseduju izraženu ženstvenost i ljubaznost. Postepeno, čak neosetno preuzimaju vlast i počinju da dominiraju a da muškarac uopšte toga nije svestan.


Kako danas savremena žena u Srbiji vlada?


- Tamo gde se oseća sigurnom, kad potpuno ovlada srcem svog muža postaje u svim pogledima dominantna u braku. Ona to i ne skriva, već otvoreno stavlja do znanja i mužu, njegovima i okolini da je ona glavna. To se najpre primećuje na raznim druženjima, slavama, veseljima. Vodi u razgovorima glavnu reč, čak podiže i ton, ulazi u rasprave ne vodeći računa o ugledu svog muža. To čini zbog toga što je potpuno svesna da je odavno stavila svog muža u položaj potčinjenosti.
 

Materinstvo važnije od karijere


Zašto bela kuga vlada Srbijom?


- Postoji niz razloga, ali kasno formiranje bračnih zajednica direktno utiče na rađanje dece. Kod nas se brakovi sklapaju u proseku između 38. i 39. godine. A kad se zna da su žene najplodnije do 35. godine, sve je objašnjeno. Dolaze nam u 43. godini i kažu: sada hoću da rodim, što je gotovo nemoguće ili je veoma rizično. A žene ne znaju da nisu ispunjene ukoliko ne postanu majke, badava im karijera, diplome, uspesi. Otuda poručujem devojkama da će ih samo materinstvo ispuniti.

Kakva je stabilnost takvih brakova?


- Takvi brakovi su dugovečni i trajni. Takve žene imaju izoštren instinkt za kontrole svog muža. Motre na njega, kontrolišu njegovo društvo, vrše selekciju njegovih drugova. Strogo vode računa kad izlaze, gde izlaze i s kim izlaze. Sve to rade ne samo da ih ne bi izgubile, već da ne bi izgubile dominaciju.


Bavili ste se i teoretski ovim pitanjima?


- U svojim knjigama dokazivao sam da dominantne žene s razlogom kontrolišu svoje muževe. One znaju da su samo druženja opasna prethodnica vanbračnih veza. U svojim istraživanjima sam utvrdio da lekari najčešće žive u vanbračnim vezama sa medicinskim sestrama, direktori sa sekretaricama, pilioti sa stjuardesama. Iz tog druženja prvo proističu poštovanje i naklonost, a zatim ljubav i opasna emotivna veza. U ovu tvrdnju možete i sami jednostavno da se uverite. Kad odete u neku bolnicu i vidite da neka sestra vlada tim odeljenjem, ona je u vanbračnoj vezi sa načelnikom.

Kolika je uloga seksa u održau bračne zajednice?


- Seks je jedan od neprevaziđenih faktora u održavanju bračnih veza. To je dar prirode i najprefinjenija vrsta telesnog uživanja koja ne trpi bilo kakvu vrstu vulgarizma.
 

Kakvi su srpski muškarci ljubavnici?


- Rezultate 20-godišnjih istraživanja saopštio sam letos na svetskom kongresu androloga u Sofiji. A to su da je svaki muškarac u Srbiji bar jednom doživeo fijasko u krevetu, da mu najkvalitetniji odnos traje i 20 minuta, što je iznad evropskog proseka, kao i da smo otkrili najstarijeg Srbina koji je u 102. godini seksualno veoma aktivan. Inače, u proseku srpski muškarac je seksualno aktivan čak do 75. godine. Istraživanja su takođe pokazala da su naše žene i muškarci reprodukciono veoma osposobljeni na šta utiču prirodni faktori - povoljna klima i genetika.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online