Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 31.05.2016.
02:30
Vestionline, 24sata.hr A

Ovo niste znale: Zanimljive činjenice o "muškom ponosu"

Drage dame, znamo da vam je "muški ponos" večita enigma. Taman kad pomislite da znate baš sve o njemu, isplivaju neke nove činjenice koje nas šokiraju, ili prijatno iznenade. A dok se sve priče vrte oko toga koliki je, i koliki zaista treba da bude, postoji još mnogo stvari koje nije loše znati.

stockphotos.io
Da li ste sigurne da znate baš sve o njegovoj muškosti?

Pred vama je 16 zanimljivosti o penisu, koje verovatno niste znale: 

1. Ako je verovati studiji objavljenoj u Journal of Sexual Medicine, kod gotovo 20 odsto muškaraca penis u erekciji dugačak je manje od 12,5 centimetara. Prosek je 14 cm.

2. Neki muškarci imaju relativno kratak penis u opuštenom stanju, ali kod erekcije naraste do neslućenih dužina. S druge strane, postoje muškarci koji se mogu pohvaliti velikim penisom dok je opušten, ali nakon erekcije nije impresivno veći kao što bi mnoge žene očekivale.

3. Samo šest odsto muškaraca koristi ekstra velike kondome, tvrde proizvođači.

4. Većina muškaraca podcenjuje veličinu sopstvenog penisa, žene se ne bi složile s njima.

5. Pušenje može skratiti penis za centimetar jer smanjuje dotok krvi u njega.

6. Suprotno uvreženom mišljenju, ne postoji veza prema kojoj bi se veličina penisa mogla proceniti na osnovu visine muškarca ili dužine njegovih stopala.

7. Većina majmuna ima penisnu kost koja drži njihov ud uspravnim dok se ljudi oslanjaju isključivo na krvni pritisak. Biolozima nije jasno zašto muškarci nemaju takvu kost, ali veruju da je polako nestala kako su se uspravljali, odnosno smetala im je dok su hodali.

8. Žene nekako instiktivno mogu da prepoznaju koji muškarac ima kvalitetniju spermu. Istraživači iz Španije pokazivali su ženama fotografije muškaraca - jedni su imali kvalitetnu, drugi osrednju, a treći lošu. Sve su izabrale one s kvalitetnom.

9. Orgazam kod muškaraca traje prosečno šest sekundi.

10. Kod ejakulacije sperma putuje brzinom od oko pet metara u sekundi.

11. Samo jedan centimetar dugačak je najmanji izmereni penis. Njegovom vlasniku sigurno nije lako.

12. Horst Šulc je čovek koji je oborio rekord u daljini koju je postigla njegova sperma - neverovatnih 5,48 metara. Možda bi kod sebe trebalo da ima oružani list.

13. Postoji krema za lice koja se proizvodi od kožice s vrha penisa. Koža od nje navodno blista. Ali, nije jasno, ko bi normalan želeo da na licu ima deo nečijeg uda.

14. Muškarci znaju da imaju spontanu erekciju tokom dana koja ne mora da ima nikakve veze sa seksualnim uzbuđenjem.

15. Noćne erekcije su česta pojava, a neki znaju da ih imaju po pet za noć. To se često javlja tokom REM faze spavanja. Stručnjaci veruju da tada mozak prestaje da ispušta hemikalije koje inače suzbijaju erekciju.

16. Muškarci uglavnom polako gube osetljivost penisa s godinama života, a do osetnijeg pada dolazi nakon 65 godine - ne mogu da kontrolišu erekciju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online