Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 04.06.2015.
02:30
mondo.rs A

Kako penis radi: Sve počinje iz glave, a onda...

Ovo su tehnička objašnjenja, a za ostalo morate sami da se potrudite.

youtube.com
Sve što vam treba je podsticaj

Erekcija kreće iz glave. Fizička i/ili mentalna stimulacija izaziva slanje hemijskih signala iz mozga do nerava u penisu. Kao posledica toga, krvni sudovi kojima je penis prožet opuštaju se i krvi počinje da se sakuplja.

Kad u penis dospe dovoljna količina krvi, pritisak se pojačava i krv postaje "zarobljena" u sunđerastom tkivu penisa, što za posledicu ima - erekciju. Penis postaje duži, deblji i tvrđi... (Ako imate sreće, ostaće takav duuugooo...)

Kad dođe vreme sledi orgazam koji je (pod uobičajenim okolnostima) praćen ejakulacijom.

Ejakulacija je ispuštanje sperme, do kojeg dolazi kad muškarac dosegne "kritični" nivo seksualnog uzbuđenja. Ukratko, u tom trenutku iz nerava penisa kreću signali ka mozgu da je "došao taj trenutak", a kao "odgovor" mozga stižu hemijski signali koji za posledicu imaju ejakulaciju. Mišići u korenu penisa kontrahuju se svakih 0,8 sekundi i - eto sperme.

Iako ovo deluje prilično jednostavno, nemojte gubiti iz vida da je penis ipak misteriozan, skoro magičan organ (ako ste imali sreće, pa ste sa muškarcem koji zna šta radi). Što bolje znate kako funkcioniše, bićete zadovoljniji i bliskiji sa partnerom.

Činjenica je da se između žene i penisa muškarca kojeg voli vrlo, vrlo retko dešava baš "ljubav na prvi pogled". Imajte, ipak, u vidu da je kod muškaraca penis u erekciji u proseku - tu negde, tako da to što deluje "veliko" ili "malo" u neerektilnoj fazi ne znači ništa. Čak i ako u opuštenom stanju ne ostavlja naročiti utisak, u erekciji će "stići" prosek koji se kreće oko 15, 16 centimetara. U krajnjoj liniji, ionako je važnije koliko brzo i (koliko često) reaguje nego centimetar, dva gore - dole.

Još jedna važna činjenica je to da penis najpozitivnije reaguje na direktan kontakt. Tkivo je tu beskrajno osetljivo, naročito na glansu u kojem se nalazi mreža nervnih završetaka od koje je razgranatija samo ona u - klitorisu (1:0 za žene).

"Magijski" dodir koji je vaš zaštitni znak moraćete, dakle, da prilagodite onome što prija muškarcu sa kojim ste trenutno u vezi. Pokušajte sa nežnim, pažljivim dodirima uz korišćenje lubrikanta, praćenim poljupcima, ako utvrdite da to ne radi, možda vaš partner umesto sporih, ritmičkih pokreta vaše šake više voli "divlje", neujednačeno kretanje puno iznenađenja, promena ritma i snage kojom ga držite...

Eksperimentišite. Slobodno.

I, još samo jedna sitnica: može da "traje" duže, ako mu pomognete. Partnera možete naučiti Kegelovim vežbama, jer kad postigne bolju kontrolu nad mišićima u tom delu, imaće i bolju kontrolu nad sopstvenim orgazmom. (Čitaj: seks će trajati duže.)

Ali, pre nego što počnete da mu delite savete ovog tipa, ne bi bilo loše da ste već neko vreme u vezi, da ne bi pomislio da ste potpuno nenormalni i pobegao koliko ga noge nose). Do tada, kad je blizu ejakulacije, ponekad može da pomogne ako čvrsto palcem i kažiprstom obuhvatite penis tik ispod glansa. To bi treblo da zaustavi poriv za ejakulacijom, pa posle kojeg minuta ljubljenja možete - ponovo u akciju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online