Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.03.2015.
02:30
Vestionline A

Koja je to veza između osmeha i seksa, a nije orgazam?

Iako su naizgled potpuno nepovezani, seks i smeh imaju više od nekoliko zajedničkih stvari.

egotastic.com
Ja se uvek smejem

I seks i smeh deluju opuštajuće

I smeh i seks prate niz biohemijskih reakcija koje smanjuju nivo hormona stresa – kortizola. Obe aktivnosti pomažu otpuštanje endorfina i jačaju imuni sistem. Endorfini, kao što je poznato, pomažu kod olakšavanja bola, na primer kod glavobolje, artiritisa ili migrene. Tokom seksa kod žena se podiže nivo estrogena što utiče na slabije predmenstrualne sindrome.

I seksom i smehom vežbamo

Efekti smeha, seksa i fizičke vežbe na telo gotovo su identični. Sve tri aktivnosti podstiču otpuštanje endorfina te tamo omogućavaju dobro raspoloženje. Za smeh koristimo oko 80 mišića koji jače deluju na područje stomaka. Iako smeh ne može da zameni vežbanje, može da popravi njegov učinak. Tokom strastvenog seksa možete sagoreti oko 200 kalorija, a i isto toliko gubite 15-minutnim trčanjem. Takođe, srce seksualno uzbuđene osobe kuca brže: broj otkucaja može porast sa 70 na 150 otkucaja u minutu.

Seks i smeh podstiču aktivnost mozga

Kada se smejemo, mišići lica se skupljaju i opuštaju. Ta aktivnost facijalnih mišića popravlja dotok krvi u mozak, te se popravlja mentalna aktivnost. Drugim rečima, sposobni smo da razmišljamo inovativno i brže da donosimo odluke. Poslednje studije pokazuju da i seks deluje na sličan način, odnosno da orgazam popravlja nivo inteligencije kod žena.

egotastic.com
Volim i da se seksam i smejem

Zaštitu od prehlade nude i seks i smeh

I seks i smeh jačaju imunološki sistem, pa su zato osobe koje se često smeju manje podložne prehladama i virozama. Isto važi i za seks – osobe koje se seksaju barem dva puta nedeljno imaju u organizmu 30 posto veći nivo antitela nazvanih imunoglobulin A, u odnosu na ljude koji seks praktikuju ređe.

O ženskom smehu provedene su opsežne studije. Stručnjaci tvrde kako tokom smeha i seksa aktivni isti delovi ženskog mozga. Ovo možda objašnjava zašto žene imaju veću seksualnu želju kada se smeju. Evo još jedne zanimljive sličnosti između raznih faza smeha i seksualnog uzbuđenja! Imajte na umu da kod muškaraca, koji se drugačije smeju, ne dolazi do ovih podudarnosti.

Predigra

Kako i kod započinjanja seksa, tokom prve faze smeha naš vrat, ruke i grudi pocrvene, a telesna temperatura raste.

Orgazam

Druga faza smeha slična je ženskom iskustvu orgazma – mišići lica naprežu se sami od sebe, a koža postaje osetljivija. Žene počinju ubrzano i neravnomerno da dišu, a potom, oči počinju da suze i zatvaraju se.

Posle orgazma

Kada žene prestanu da se smeju, mišići se opuštaju, telesna temperatura i disanje se normalizuje, a crvenilo se povlači. Ovi simptomi jednaki su razdoblju nakon samog seksa.

Humor jača bračnu zajednicu

Seksualni terapeuti savetuju smejanje telom seksa, pod uslovom da se ne radi o ismejavanju partnera!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online