Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.01.2015.
02:30
Men's health A

Kako da prekinete seksualnu apstinenciju

Svakome dođe loš i manje uzbudljiv period kada jednostavno nema seksualne odnose. Šta da radite u tom periodu i kako da ga konačno prekinete?

femalefatal.com
Ne treba snižavati kriterijume ako neki period niste imali seks
 

Prema istraživanju Kinsija, grupa muškaraca od 18 do 29 godine ima u proseku 112 seksualnih iskustava u toku godine. Da li se uklapate u statističke podatke?

Kako razbiti čini sušne godine?

"Iako niste uživali u seksu onoliko koliko ste želeli u prošloj godini, to ne znači da treba da snizite vaše kriterijume i da mislite isključivo samo na seks.“, upozorava seksolog Vanesa Marin. Ona kaže da loš seks može samo da pogorša vaš loš period i da ga produži, a da učini da se vaša potreba samo intenzivira. Isto važi i za seks sa bivšom – on vas neće izvući iz usamljenosti i apsitencije.

Pa kako da zadržite svoja očekivanja i nade na visokom nivou? „Odlučite da ćete ostati u igri, čak i kada ne upražnjavate seks neko vreme. Nemojte da se obeshrabrite. Izađite u grad, upoznajte nove ljude.“, savetuje seks terapeut dr Kat Van Kirk. „Ključna stvar je da ne padnete u očajno raspoloženje i depresiju. Nije dobro ni za vas i vaše samopouzdanje, a tako očajni i bezvoljni nećete biti previše privlačni ni vašoj potencijalnoj partnerki. Što više pouzdanja imate i pokažete ga, veće su šanse da ćete razbiti kletvu i prekinuti period apstinencije.“

Šta da radite tokom perioda apstinencije?

Količina seksa koja vam je potrebna je stvar individualne prirode, ali najvažnije je da dok tražite potencijalnu damu, sa kojom biste želeli da podelite niske strasti, ostanete zdravog duha.

"Ukoliko niste imali seks najmanje nekoliko puta prošlog meseca, najmanje što možete da uradite jeste da masturbate kako biste ostali u sedlu.“, kaže Kirk. Ima nešto u staroj krilatici - Ono što ne koristite, gubite ga.

Još jedna veoma bitna stvar tokom apstinentije je da se nikako ne poredite sa ljudima iz okoline, pogotovo zato što nikada ne možete da znate da li neko govori istinu ili je naklonjeniji lovačkim pričama.

Otkrijte šta zapravo želite

Jedan od najvećih razloga zašto neki muškarci dugo apstiniraju jeste zato što šalju nejasne i pomešane signale. Ukoliko želite više seksa, zastanite malo i razmisite šta tražite: samo seks? Ili ljubav? Ili vezu? Kada se devojka oseća sigurno i udobno pored vas, pre će poželeti nešto više od izlaska i poljupca.

Ako ne želite da se skrasite, uživajte u kratkim vezama, jer će i one biti bolje seksualno iskustvo od nasumičnih veza na jednu noć.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online