Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 04.04.2018.
02:30
Vesti A

Kako izbeći ljubavne svađe: Reči oštrije od mača

Razgovor i sloga kuću grade! Ovo je nepisano pravilo da bi odnos između partnera funkcionisao kao po loju. Kako danas ne postoje tabu teme, makar kad je reč o dvoje zaljubljenih, sve je dozvoljeno izgovoriti. Ipak, stručnjaci smatraju da postoje neke stvari koje je pametnije da se prećute.

pixabay.com
 

Bez obzira na to da li se radi o prvom sastanku, upoznavanju ili razgovoru sa dugogodišnjim partnerom, postoje pojedine rečenice koje mogu da izazovu uragan u vezi tj. nepotrebnu svađu. Tada je, tvrde, bela laž dozvoljena.

Osnovna načela i iskustva parova kažu da nikad ne treba pričati o prošlim ljubavima, bilo da ste muško ili žensko u zajednici. Izbegavanje ovih razgovora je poželjno jer se stvara bespotrebna ljubomora hteli to ili ne. Uvek u glavi ostane misao da vas neko upoređuje sa bivšom dragom pa žene same počinju nesvesno da se porede sa duhom iz prošlosti.

Na samom početku ljubavne avanture pitanje: "Sa koliko si partnera bio (bila)" takođe ne treba da se postavlja. Zato je najpametnije da razgovore oko tako škakljivih treba zaobilaziti u širokom luku.

Pripadnice nežnijeg pola, ali i pojedini muškarci ne trpe kada im nešto nije po volji. Naravno, da u vezi nijedna strana ne treba da ispašta i da se muči, ali kompromis mora da postoji. Mana većine devojaka jeste to što imaju nesvesnu potrebu da u trenucima kada im nešto zasmeta moraju da "zvocaju".

Dovoljno je jednom ili dva puta reći šta vas muči, ako partner nije sposoban da shvati vaše potrebe nema svrhe da mu ponavljate šta treba da radi kao pokvarena ploča. Em što ništa nećete postići, a u njegovim očima će te ispasti kao dosadna i zahtevna osoba, a svađa je često zagarantovana.

Muškarci treba da budu svesni da mnogo devojaka ne zanimaju teme poput automobila, svetskog prvenstva u fudbalu ili piva koje je upravo stigao u popularni pab u gradu. Isto tako dame moraju da spoznaju da ako razglabaju o tračevima s posla, o tome koliko su se ugojile ili se žalite na probleme sa drugaricom, boljoj polovini će sigurno u nekom trenutku mozak će se isključiti i odlepršati na neko drugo mesto.

Ne budite na kraj srca

Monolog je glavni kamen spoticanja u vezama. Slušajte pažljivo sagovornika i on će slušati vas. Ako pronađete zajedničke teme za razgovor, ne libite se da učestvujete. Neslaganje treba uvek okrenuti na šalu i ne ljutiti se na prvu loptu. Ako su u razgovoru aktuelne teme koje vas baš i ne zanimaju, opet saslušajte partnera. Na taj način možete saznati o njemu svašta čak i pored višegodišnjeg zabavljanja.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online