Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 30.03.2015.
23:40
zadovoljna.hr A

Bez ovoga veza ne može da opstane

Istraživanje na 2.000 muškaraca i žena otkrilo je u kojoj meri mobilni utiču na ljubavni život. Podaci pokazuju veliki uticaj tog uređaja u vezi pa se ponekad čini da nas je u vezi četvoro - mi i partner i naravno dva mobilna. Nametnulo se pitanje je li takva veza dobra stvar i da li bi naš život bio bolji bez malih svetlećih ekrana.

blog.likeit.ro
Verovali ili ne, mobilni telefoni im održavaju povezanost (dopisuju se, fotkaju i šalju jedno drugome,...)

Istraživanje je otkrilo kako 90 odsto parova svakodnevno komunicira putem poruka, a zanimljivo je kako čak njih 43 odsto dnevno s partnerom razmeni i 10 poruka.

Ali, ne radi se smo o vrućim seksi porukama, one su naime, poprilično neromantične i tiču se svakodnevnih stvari. Ispitanici kažu kako su im mobilni uveliko olakšali komunikaciju, jer su na taj način tokom dana povezani.

- Fotografišete se dok ste na putu, u kontaktu ste tokom radnog dana... - kaže Debi Herbenik, profesorka na Univerzitetu Indiana.

Zanimljivo je i kako je 84 odsto ispitanika otkrilo kako im je mobilni i prilikom spavanja uvek nadohvat ruke. Neki parovi su čak postavili i pravila korištenja mobilnih telefona u vezi.

Njih 21 odsto napravilo je pravila, poput nemoj mi previše smetati.

Parovi koriste mobilne telefone i kako bi slali seksi sadržaje, a 67 odsto muškaraca i žena otkrilo je kako je partneru poslalo sliku ili poruku eksplicitnog ili zavodljivog sadržaja bar jednom. Raspon poruka je veliki, pojašnjava Herbenik, od suptilnih seksi poruka, do eksplicitnog sadržaja i golih fotografija.

Čak 91 odsto njih otkrilo je kako im je slanje golih fotografija bilo posebno lepo iskustvo. I iako ih se 40 odsto boji da će njihove gole fotografije jednog dana postati javne, strah ih nije sprečio da ih šalju.

Mobilni telefon osim razmene informacija služe i za pronalaženje podataka o partneru. Naime, 24 odsto ispitanika uhvatilo je partnera kako im pretražuje mobilni.

Ali, s druge strane većina ispitanika, njih 77 odsto, s povrenjem prepušta partneru mobitel, a 54 odsto njih nemaju tajne lozinke. Služenje mobilnim u vezi pomaže nam da ostanemo zajedno, pa 61 odsto ispitanika smatra kako je taj način komunikacije dobar.

Ipak, prevelika povezanost s moblnim dovela je do nove fobije, upozorava profesorka razvojne psihologije, Mišel Droun, koja se bavi istraživanjem povezanosti tehnologije i ljudi.

Poslednje istraživanje otkrilo je kako čak 63 odsto nas pati od nomofobije, straha da ćemo ostati bez mobilnih.

POVEZANE VESTI

LJUBAVNI ODNOSI Ovako se treba svađati
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online