Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 02.12.2018.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Lična arhiva A

Slavili slavu, mislili na ugrožene

Uoči novogodišnjih i božićnih praznika, posredstvom naše Redakcije u Sidneju, pored velikog broja donacija sa ovog kontinenta koje pristižu, stiglo je i 1.000 dolara, koje su prikupili naši redovni čitaoci, članovi Srpsko-australijskog udruženja penzionera sa Gold Kosta. Povod za njihovo okupljanje, bila je proslava Aranđelovdana, slave udruženja.

Lična arhiva
Ugroženi narod na Kosmetu stalno u mislima: Penzioneri sa Gold Kosta

Vrednu donaciju namenili su dobrotvornoj organizaciji Majka devet Jugovića iz Gračanice pri eparhiji raško-prizrenskoj, zaslužnoj za rad i funkcionisanje narodnih kuhinja na Kosmetu i ovo svakako nije prva koju su poslali našim ljudima na Kosovu i Metohiji. Čim smo obavestili predstavnike ove dobrotvorne organizacije o prispeloj donaciji zemljaka iz daleka, stigao nam je kratak odgovor:

- Još jednom hvala vam što ste uz nas jer u uz vašu podršku srpski narod na Kosovu i Metohiji može da se nada opstanku. Sve što radimo, radimo sa ciljem da jedini obrok koji naši korisnici nalaze u narodnim kuhinjama učinimo što sigurnijim. Na taj način osiguravamo i opstanak našeg naroda na duže staze, uzdajući se u veliku milost Božju, da ćemo uspeti naš narod da postavimo na noge, kako bi pošteno živeo od svog rada. Svakog dana obezbeđujemo obroke za 2.000 duša, trudimo se da budu što kvalitetniji, a kako sve to moramo i da razvozimo u krugu od oko 150 kilometara na teritoriji više opština, onda možete i sami da shvatite da potrebe zaista nisu male i da nam je podrška dobrodošla.

Posebno pred praznike, kada se trudimo da ih sve obradujemo. Blagočestivi zemljaci iz dijaspore širom sveta nam zaista mnogo pomažu i mi im se od srca zahvaljujemo što ne zaboravljaju svoju ugroženu braću i sestre na Kosmetu. To je za svaku pohvalu i divljenje - poruka je DO "Majka devet Jugovića" iz Gračanice.

Da vredna pomoć divnih penzionera, koji svoju rodnu grudu ne zaboravljaju, stigne do narodnih kuhinja DO "Majka devet Jugovića" iz Gračanice, pobrinuće se neko od njihovih saradnika, kada dođe po donaciju u beogradsko Dopisništvo "Vesti". Tom prilikom, naši reporteri saznaće na šta će ova pomoć biti utrošena, što ćemo verno zabeležiti u jednom od narednih izdanja našeg lista, kako bi svi darodavci mogli da podele radost sa onima na koje su mislili.

Obradovali i slepog dečaka

Podsećanja radi, humani penzioneri sa Zlatne obale u dalekoj Australiji, već su u nekoliko navrata slali pomoć za narodne kuhinje DO "Majka devet Jugovića" ali su vrednom donacijom obradovali i dugogodišnjeg štićenika Humanitarnog mosta. Reč je o slepom dečaku Nikoli Joviću (16) iz Kosovske Mitrovice koji sa porodicom hrabro ostaje i opstaje na Kosmetu, boreći se za svoje bolje sutra.

 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Dobri ljudi ukrovili kuću
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online