Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Jedini oslonac u nedaćama

Pomoć plemenitog O. V. iz Sidneja i njegove porodice, za orahovačke đake, ni ovog meseca nije izostala. Baš kao u prethodne dve godine, uputio je posredstvom naše sidnejske Redakcije po 120 dolara (ukupno 600) za bezbrižno školovanje četvoro orahovačkih gimnazijalaca, ali i jednog osnovca iz zabitog sela Đonlije na Goliji.

Lična arhiva
Hvala što brinete o nama: Dimitrije Radić, Lazar Grković, Ljubica Micić i Darinka Ulamović

Na ovaj način, naš verni čitalac, pomogao je ne samo đake, već i njihove porodice, da prebrode mnoge nedaće sa kojima se svakodnevno susreću. Stipendije su, u međuvremenu, po rečima profesorke Olivere Radić, već podeljene svim njihovim učenicima o kojima brinu i drugi ljudi dobre volje, uputivši svima neizmernu zahvalnost. Ipak, svom dobročinitelju iz daleka, poželela je da se posebno zahvali i sama učenica Ljubica Micić:

- Jedna od obaveza svakog čoveka je zahvaliti se svakome ko mu čini dobro i pomaže da savlada prepreke u životu. Želim da Vam se iskreno zahvalim na pomoći i na pažnji koju mi pružate već dve godine mog školovanja u gimnaziji. Bez vaše pomoći teško bih mogla da ostvarim neke svoje ciljeve. Stipendiju za prošli mesec sam iskoristila tako što sam sebe častila kupovinom zimske garderobe, a ovu ću koristiti za užinu u školi za vreme velikog odmora. Takođe, srećna sam kad od stipendije mogu da odvojim deo i kupim nešto i svom mlađem bratu, pa se zajedno radujemo. Od kako mi šaljete mesečnu stipendiju, ja od roditelja nisam tražila novac, čak ponekad mogu i da ih obradujem nekim malim darom. Zato od srca hvala. Želim Vam mnogo uspeha i sreće u porodičnom i u poslovnom životu.

Njena drugarica Darinka Ulamović, koja je počela da prima stipendiju od septembra, istakla je koliko joj ova pomoć znači:

- Poštovani darodavče, hvala što nam pomažete, jer vaša finansijska pomoć mnogo znači meni i mojoj porodici. Nažalost, roditelji su nezaposleni, a pored mene imaju još dvoje dece, koji su u osnovnoj školi. Na ovaj način vi pomažete meni, ali i njima olakšavate svakodnevni život i opstanak na Kosovu i Metohiji. Želim vam svu sreću ovoga sveta!

Svojim drugaricama u dobrim željama dobročinitelju iz Sidneja, pridružili su se Dimitrije Radić i Lazar Grković. Novembarska stipendija, kao i uvek, odmah je prosleđena i na adresu porodice 14-godišnjeg Stefana Pendića, što smo već zabeležili u jednom od naših proteklih izdanja, čime smo još jednom, na radost svih, ispunili želju našeg vernog čitaoca i redovnog donatora.

Velika zahvalnost zemljacima iz Sidneja

- Iskoristiću ovu priliku da napomenem da nas je protekle nedelje posetio sekretar Crkvene opštine "Sveti Sava" iz Flemingtona, predgrađa Sidneja, i uručio novčanu pomoć za kupovinu opreme i usavršavanje nastave u našoj školi. Novac su sakupili na praznik Pokrova Presvete Bogorodice, crkvena opština i Kolo srpskih sestara Majka Jugovića. Želimo da im se beskrajno zahvalimo i posredstvom "Vesti", a pre svega svima koji su se uključili u njihovu akciju i poslali nam pismo podrške i ljubavi preko Nikole Amanovića, koji je u njihovo ime došao - rekla je profesorka Radić.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Sreća u nesreći
HUMANITARNI MOST Jovići u srcu dobre Nataše
HUMANITARNI MOST U iščekivanju dobrih vesti
HUMANITARNI MOST Još čeka rasplet
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online