Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 10.09.2018.
18:00
A. Vučićević - Vesti - Foto: V. Sekulić A

Kirija namirena do zime

Nakon priče o novima nevoljama sa kojima se susreću Golubovići iz Paraćina, veliki broj čitalaca se svakodnevno interesuje na koji način bi mogli da pomognu. Redovna čitateljka Ana iz Kanbere, uputila je našoj redakciji 300 AUD za ovu jedanaestočlanu porodicu, a mi smo taj dar odmah prosledili Goranu i Vesni Golubović.

V. Sekulić
Lakše se diše: Golubovići zahvalni čitaocima "Vesti"

- Veliko hvala toj divnoj ženi iz Australije. Želimo joj sve najlepše. Mnogo nam znači njena pomoć u ovom kritičnom trenutku. Danima muku mučimo kako da rešimo probleme i ne završimo u kolektivnom smeštaju u Popovcu. Uz pomoć dobrih ljudi sada smo malo mirniji - kaže Vesna.

Kako ističe, donaciju će sačuvati za kirije narednih meseci.

- Najpre je stigla donacija iz Nemačke od 1.000 evra, a sada i ova iz Australije. Deo novca smo potrošili da opremimo decu za školu, a ostatak novca čuvamo za stanarine i račune. Lakše se diše i sada smo mirni bar nekoliko meseci što se tiče toga gde ćemo živeti - ispričala je Vesna.

Nije lako moliti za pomoć

Kako ističe, ovaj septembar je počeo malo lakše zahvaljujući divnim humanim ljudima, pa su deca u školu krenula opremljena svim što im je potrebno, a to je za nju, najbitnije. Kaže da je ponosna na svoju decu, koja su dobri đaci, vredni i poslušni.

- Nama teško pada što mi ne možemo sami da zaradimo dovoljno za nas. Nije lako moliti za pomoć. Ali izlaza nemamo. Kada bismo uspeli da nađemo posao, ili makar jedno od nas, odmah bi nam svanulo. Ne može se živeti od povremenih poslova. A da ne pričam kako bismo se radovali kada bismo uspeli da imamo svoje parče zemlje i neku kućicu, da budemo svoji na svome. Nadam se da ćemo nekada dosanjati i taj san - zaključuje Vesna.

Da podsetimo, Vesna i Goran žive sa devetoro dece od socijalne pomoći koja iznosi nešto manje od 200 evra mesečno u kući koju su dobili od opštine na korišćenje. Nedavno su dobili rešenje od Centra za socijalni rad u kojem piše da će ubuduće morati da izdavajaju polovinu od ukupnog iznosa kirije koja je 200 evra. S obzirom na to da nemaju zaposlenje već nekoliko godina od kada su ostali bez posla, iznos od 100 evra za stanarinu za njih je preveliki iznos.

- Mi imamo samo socijalnu pomoć. Kada dođe leto, onda kad god nas neko zove idemo u nadnicu. Nekad dobijemo novac, nekad dobijemo nešto hrane, što nama takođe znači. Snalazimo se, ali sve to nije dovoljno za nas ovoliko. Na sve to, kada je stiglo rešenje da ćemo morati da plaćamo kiriju, nije nam bilo dobro. Danima nismo spavali. Morali bismo da se vratimo u kolektivni smeštaj, a tamo uslovi nisu za život. Prozora nema, vlaga je ogromna. Svi bismo se porazboljevali. Kada ste nam javili da stižu donacije za nas, plakali smo od sreće jer nećemo morati da napustimo kuću - rekla je Vesna.


 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Pomoć stigla na sve adrese
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online