Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 06.06.2018.
18:00 >> 14:20h
D. N. Petrović - Vesti - Foto: D. N. Petrović A

Tamara donela sreću

U Dubovu kod Tutina proteklih dana vlada neopisiva radost, posebno u domu osmočlane porodice Halitović, koje je ekipa "Vesti" nedavno posetila na molbu njihovih komšija zabrinutih što teško žive. Razlog tome, saznali smo ubrzo.

D. N. Petrović
Halitovići ispred nove terase

- Ovo je neverovatno. Još ne verujemo šta nam se dešava. Sreća jedna velika, radost do neba. Gledamo kuću, sobe, kupatilo, nameštaj i još ne verujemo da je sve ovo naše. Neka Bog čuva Tamaru i njenu ekipu, promenili su nam život iz korena, hvala im do neba! - bile su prve reči Mithata i Selvije Halitović.

Sve do skoro, izuzetno siromašni roditelji šestoro mališana bili su na teškim mukama. O njihovim nevoljama pisali smo i na Humanitarnom mostu "Vesti" pozivajući dobre ljude širom sveta da im pomognu da urede svoju brvnaru bez vode i kupatila i obezbede sebi prostor u kome bi mogli pristojno da žive.

D. N. Petrović
Deca dosanjala kupatilo

- Zvali su nas odmah čitaoci "Vesti" iz Pariza, Beča, Berlina i drugih evropskih gradova, uglavnom Pešterci na privremenom radu u inostranstvu, i pitali nas kako da nam pomognu. Neki su nas i lično posetili i uručili nam skromne donacije. Obišao nas je i poznati humanitarac Hido Muratović i doneo nam mnogo odeće, obuće i najneophodnijih namirnica, a trebalo je da krene akcija za izgradnju naše kuće. Iznenada, na naša vrata zakucala je Tamara sa ekipom i naš san je počeo da postaje java. Za samo nedelju dana unutrašnjost našeg doma potpuno je "prevrnuta", a potom lepo sređena. Sagrađeno nam je kupatilo, dnevna i dečja soba, nadkrivena terasa. Dobili smo i nova vrata i prozore, sve potrebne kućne aparate, krevete i drugi nameštaj, jednostavno sve što nam je trebalo. Sada nam samo ostaje da uživamo - priča glava porodice Mithat i dodaje:

- Bili smo na širem spisku porodica koje će posetiti ekipa poznate i gledane emisije RTS "Sa Tamarom u akciji", koja sirotinji gradi i renovira kuće i usrećuje mnogo porodice širom Srbije. Ipak, nismo se nadali da ćemo ući uži izbor i da će nam renovirati kuću. Kada su stigli i rekli nam "počinjemo", našoj sreći nije bilo kraja, a kada su nas pozvali da se uselimo, bukvalno smo zanemeli. Nismo znali gde se nalazimo. Sve je lepo i novo, sve blista, lepota jedna o kojoj su naša deca godinama maštala. Nikad ne možemo zaboraviti te dobre ljude i to što su za nas učinili. Rekli su da će ponovo doći i da će nas tokom leta posetiti, jedva čekamo da ih ponovo vidimo!

Kontakt

Plemeniti čitaoci "Vesti" koji žele da pomognu Halitovićima i olakšaju školovanje njihovih mališana, mogu stupiti u kontakt sa porodicom Halitović putem telefona na broj: 00381 62 199 32 37 i dogovoriti se sa njima o načinu dostave pomoći. Naravno, na usluzi je i Redakcija "Vesti".

Porodici Halitović sada ostaje da se nekako izbori za bilo kakva primanja jer, bez obzira na to što su dobili novi krov nad glavom, od nečega će morati da žive, a trenutno niko ne radi i nemaju nikakva primanja. Isto tako neće biti jednostavno bolešljivom Mithatu (37) i njegovoj supruzi Selviji (34) da nadničenjem odgaje i iškoluju: Ramiza (12), Medinu (10), Adela (8), Melihu (7), Huriju (6) i Anela (4), ali će im svakako biti mnogo lakše, jer se deca više zimi neće smrzavati, u školu će ići naspavana i uvek u toplom okupana.

D. N. Petrović
Ovako je bilo: Mithat Halitović

- Polako se navikavamo na novi život. Još "hodamo na prstima", jer ne verujemo da je sve ovo naše. Hvala ekipi "Sa Tamarom u akciji", hvala svim njihovim sponzorima, hvala svim dobrim ljudima koji su se interesovali za nas. Živimo za dan kada će i naša deca odrasti, završiti škole, zaposliti se i biti u situaciji da pomognu drugim ljudima u nevolji - poručuje Selvija Halitović.

D. N. Petrović
Dečja soba

Pomoć uvek dobro dođe

Porodici Halitović više nije potrebna pomoć za izgradnju i uređenje kuće, koja im je bila najveći problem, ali ostaje pitanje samog opstanka. Isto tako kako decu odgajiti i odškolovati, imati za hranu, odeću, obuću, knjige i školski pribor... Svaki dinar ili evro njima će i ubuduće mnogo značiti i biće veliki koliko i kuća koju su dobili i u kojoj će, kako sa ponosom ističu, u rahatluku moći da provedu predstojeći praznik Bajram.









 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Dobri ljudi grade novu kuću
HUMANITARNI MOST Ima nade za prvu sijalicu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online