Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 16.11.2017.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: V. Sekulić A

Bez lekova ne može, a nema čime da ih kupi

Mnogi nevoljnici u otadžbini i štićenici Humanitarnog mosta, kojima je protekle godine stigla jednokratna pomoć anonimnog donatora iz Bad Homburga, njegovo dobročinstvo nikada neće zaboraviti, jer im je dragocena pomoć stizala u pravi čas i spasla ih nevolja koje su ih mučile.

V. Sekulić
Bez rešenja: Danica Ćorković

Bolesna i sama, Danica Ćorković (68) nastanjena u Beogradu, izbeglica iz Petrinja, jedna je od njih, jer je dar dobrotvora spasao trenutnih muka. U beogradsko Dopisništvo "Vesti" došla je kako bi zatražila pomoć od dobrih ljudi, podelivši sa našim novinarima muke iz kojih izlaz više ne vidi.

- Došla voda do poda, što kažu. Invalid sam, amputirana mi je jedna noga poviše kolena kao posledica uboda na žicu i gangrene koja je potom usledila. Obolela sam od dijabetesa, osteoporoze, muke mučim i sa glaukomom, a živim i kao podstanar. Moja penzija od 140 evra, koju primam iz Hrvatske, ne može da pokrije mesečne troškove režija i lekova, zaista ne može. Suprug je preminuo pre devet godina, pa sam radila na crno šta sam stigla, ne bi li imala za koru hleba i najosnovnije. Međutim, nesreća sa žicom koju sam doživela pre šest godina i zbog koje sam ostala bez noge i to malo mi je uskratila - ispričala nam je nesrećna Danica suznih očiju, dodavši:

- Jedva sam izvukla živu glavu, a sada sam svakog dana sama u sve težoj situaciji. Ne mogu ni da ostvarim nikakva prava na socijalnu pomoć, jer nam je ostalo nešto imovine u Hrvatskoj koju ne mogu da prodam. Ne mogu mi pomoći ni sin ni ćerka, koji žive veoma teško i sami imaju mnogo problema. Doktori mi svakog meseca menjaju lekove, pa mi je mesečno potrebno više od 50 evra, i to samo za njih. Pritom, nikad nisu isti. I protezu za nogu bi uskoro trebalo da menjam, ali nemam od čega. Teško mi je da to i priznam, ali više nemam kud. Ako padnem u postelju, to je to. Neće imati ko da me pogleda niti pomogne više.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Kako kaže Danica, najveća pomoć bi joj bila samo da ima za lekove, to joj stvara najveću muku, jer ne može sama da ih obezbedi, a potom i da ima dovoljno sredstava za specijalnu ishranu koju iziskuje šećerna bolest.

- Niti sam mlada da mogu da radim, a valjda ni dovoljno stara da umrem. Živeti se mora, ali ovo život nije. Biću do neba zahvalna svakom ko mi makar malo može pomoći. Teško mi je da prevalim i ovo preko usta, zaista jeste, ali kad si nemoćan i ne vidiš izlaz, to je jedino što ti preostane za golu egzistenciju - iskreno će Danica.

Kontakt za pomoć

Svi ljudi dobre volje koji žele da pomognu nesrećnoj Danici i olakšaju joj teško breme, mogu da se jave na mejl adresu: hmost@frvesti.com kako bi dobili adresu i broj telefona ove usamljene starice. Samim tim i dogovoriti se sa njom o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924, a kao i uvek za dostavu pomoći, na usluzi je i Redakcija "Vesti".


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Vaše malo je Urošu sve
HUMANITARNI MOST Nenad dočekao spas!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online