Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Donacija za jedanaestočlanu porodicu: Od dobrote nema jačeg melema

Humani čitalac "Vesti" iz Beograda, koji je prošlog meseca obradovao porodicu Golubović iz Paraćina uplatom od 5.000 dinara, učinio je to ponovo. Nije ostao imun na sve muke i nedaće koje su snašle Vesnu (44) i Gorana Golubovića (49), roditelje devetoro dece. Ova pomoć je došla u pravi čas nakon velikih nevolja koje su ih nedavno zadesile. Njihov 16-godišnji sin Kristijan završio je u bolnici zbog teških opekotina na nogama. Polio se vrelim uljem dok je pripremao ručak za braću i sestre.

Privatna arhiva
Skromni i vredni: Vesna i Goran sa decom

- Pokidala se drška od šerpe. Nije prvi put da on sprema ručak, veliki je momak. Mnogo nas je to potreslo sve. Sve se dogodilo dok smo Goran i ja otišli da beremo papriku za nadnicu da bi, između ostalog, dobili i za nas neko kilo paprike. Sada mu je bolje. Izašao je iz bolnice, ide na previjanja svakog drugog dana, ali će možda morati u Beograd na operaciju, jer rane mnogo sporo zarastaju. Trpi nesnosne bolove i sve ga peče. Melemi i lekovi su skupi, put za Beograd, ako bude potreban, takođe će biti veliki trošak, pa je ova donacija stigla u pravi čas - kaže Vesna.

Radost stigla iz Ciriha

Golubovići su neizmerno zahvalni anonimnom dobrotvoru velikog srca, ali i Kseniji Naumović iz Ciriha, koja ih je obradovala paketima punim obuće, posteljine, odeće, hrane....
- Deca su presrećna što neko misli na nas. Zahvaljujemo čitaocima "Vesti" koji su nam i ranije pomagali i nisu u nama videli ni prosjake, a ni ljude koji neće da rade, već jednu poštenu porodicu kakvih je mnogo u Srbiji koja nije svojom krivicom pala u nemaštinu - kaže Vesna.

Nažalost, mukama Golubovića ne nazire se kraj. Potrebno im je mnogo toga, a pravog rešenja nema ni na vidiku - roditelji nemaju stalno zaposlenje, a ni sopstveni krov nad glavom. Mališanima je potrebno mnogo toga za školu, a roditelji ne znaju od čega da im obezbede ono najosnovnije. Golubovići su iskoristili raspust da zajedno svi idu u nadnice.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Ipak, ni to nije dovoljno da bismo mogli podmirimo mesečne potrebe. Nešto negde uvek fali. Borimo se, radimo, trudimo, ali se ne damo. Obraćali smo se i raznim humanitarnim organizacijama da nam pomognu jer smo ponosni roditelji devetoro dece, ali svi od nas okreću glavu. Odmahuju rukom. Kažu, nismo izbeglice. To kad čovek čuje, tek ga onda uhvati tuga - kaže mama devetoro divne dece.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Lečenje se ne sme prekidati
HUMANITARNI MOST Dimitriju od srca
HUMANITARNI MOST Uz dobre ljude sve je lakše
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online