Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 30.08.2017.
18:00
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto: Vesti A

San o kupatilu dug dve decenije

Iako je već tri meseca u bolesničkoj postelji zbog teške operacije, Dosta Miki Bauer, dugogodišnja donatorka iz Frankfurta, nije zaboravila svoje štićenike. Samo što je stigla kući iz bolnice, poželela je da ih obraduje. Tu sliku humanosti Dosta je pažljivo ušila u porub sopstvenog života još u detinjstvu, u rodnoj Omarskoj pod Kozarom, kad su njeni roditelji hranu davali drugima, koji su imali manje od njih. I to je zauvek ponela sa sobom.

Vesti
Pomažu mu dobri ljudi: Ranko Majstorović

Na pragu je početak školske godine, što zadaje ogromnu brigu mnogim roditeljima kako da spreme decu za nastavu i od skromnog budžeta kupe sve što je potrebno za njih.

Zato je Dosta odlučila da prvo obraduje sedamnaestogodišnju Jelenu Jorganović iz sela Šehovci kod Mrkonjić Grada, kojoj je i ranije pomagala.

- Znam da to dete živi sa samohranom majkom u teškim uslovima sa nešto socijalne pomoći, a treba se spremiti za školu i za zimu - kaže poznata dobrotvorka, uvek puna razumevanja za tuđe nedaće.

Dosta je Jeleni poslala 100 evra.

- Hvala mnogo Dosti Bauer što ne zaboravlja mene i moju majku. Od tog novca kupiću mesečnu autobusku kartu koju plaćam 60 konvertibilnih maraka. Kupiću i neku knjigu za školu, a možda preostane nešto i za odeću - kaže skromno Jelena.

Strah od medveda

- Zimi je teže putovati u školu. Jedne nedelje idem pre podne, a druge sedmice popodne u školu. Mama izlazi i prati me u školu, jer su se pojavili medvedi - priča Jelena i dodaje da već brinu da li će uspeti da nabave drva za zimu.

Jelena i Zorica žive u nedovršenoj kući na kraju sela pored šume. Najbliža kuća udaljena je jedan kilometar. Devojčica polazi u treći razred Mašinske škole - smer tekstilni tehničar.

Jelena i njena majka nisu uspela da opreme kupatilo u kući sagrađenoj pre 20 godina:

- Najveća mi je želja da u kući imam kupatilo, ali bih volela da imam i telefon na dodir.

Podarila je Dosta Marku Majstoroviću iz Omarske 150 evra da mu se nađe za početak školske godine kako bi kupio sve ono što mu je potrebno. Ova žena velikog srca nije zaboravila ni Markovog dedu Ranka Majstorovića i poslala mu je 50 evra, kao ni bolesnu Desu Solar iz Jelićke kojoj je takođe darovala 50 evra.

- Neizmerno hvala Dosti Miki Bauer koja pazi na mene i moju porodicu i pomaže nam kada god može. Bez njene pomoći teško bismo sastavili kraj s krajem - veli Marko i dodaje da veliku zahvalnost duguje i anonimnom donatoru koji mu je za školovanje za juli i avgust poslao po 100 evra.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Poziv nepoznatom dobrotvoru
HUMANITARNI MOST Malo za Ranka, malo za Marka
HUMANITARNI MOST Božić uz dobre ljude
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online