Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Uz vašu pomoć ostajemo oslonac narodu

Prilog od 200 dolara plemenite B. G. iz Adelejda, za potrebe narodne kuhinje DO "Majka devet Jugovića" iz Gračanice, stigao je na njihovu adresu na Kosmetu.

www.narodnekuhinjekim.com
Tradicionalna podela hrane u Gračanici za Vidovdan

Baš kao što je pomoć ove dobre penzionerke u istom iznosu uručena i dečaku Stefanu Pendiću iz sela Đonlije na Goliji i samohranom ocu Vukomiru Tomoviću iz Novog Pazara, što smo već zabeležili.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Za to se pobrinuo Petar Kilibarda, saradnik ove Dobrotvorne organizacije pri Eparhiji raško-prizrenskoj, koji je ovaj dar preuzeo u beogradskom Dopisništvu "Vesti", srdačno se zahvalivši i potvrdivši da će ovaj dar dobro doći za nabavku kamiona.

www.narodnekuhinjekim.com
Narodnim kuhinjama DO "Majka devet Jugovića" uručen prilog iz Adelejda

- Uz pomoć ovako milostivih ljudi širom sveta uspeli smo da izgradimo do kraja projekat samoodrživog razvoja narodnih kuhinja u korist našeg napaćenog naroda na Kosmetu. Taj projekat uključuje poljoprivredno gazdinstvo na više od 40 hektara crkvene zemlje, farmu koza, farmu za tov junadi, mlekaru, pogon za pasterizaciju povrća. Trudimo se da proizvedemo hranu za potrebe narodnih kuhinja, a na taj način uspeli smo da zaposleimo preko 50 ljudi. Kako godine prolaze, potrebe narodnih kuhinja i našeg naroda se uvećavaju, tako se i mi trudimo da uvećamo svoje kapacitete kako bismo narodu na Kosovu i Metohiji uvek predstavljali dovoljno jak oslonac. Otuda i potiče naša potreba za nabavkom kamiona odgovarajućih kapaciteta, koji će nam pored ispunjavanja navedenih ciljeva predstavljati i izvor velikih ušteda. Bez pomoći koja stiže sa svih meridijana, naš trud ne bi bio dovoljan. Za nabavku ovakvog kamiona potrebno nam je 18.000 evra. Blagodareći svima na do sada iskazanoj ljubavi i brizi, izražavamo veliku zahvalnost za svaki prilog i učešće u našoj humanitarnoj akciji i molimo se Bogu da vam se dobro dobrim vrati. Rešeni smo da ostanemo i opstanemo na našim vekovnim prostorima uz naša ognjišta, crkve i manastire - navela je, između ostalog, u pismu upućenom našoj Redakciji Svetlana Stević, predsednica DO "Majka devet Jugovića".

Računi

Plemeniti čitaoci "Vesti" koji žele da podrže i ovu akciju DO "Majka devet Jugovića" iz Gračanice, kako bi došli do neophodnog kamiona, mogu uputiti novčanu pomoć na dinarski račun: 360-0012622700003-39 MTS Banka a.d. Beograd, filijala Zvečan ili na devizni račun otvoren u Rajfajzen banci Kosovo na ime: Eparhija Raško-prizrenska, Prizren-Gračanica, IBAN XK051503031001407703, SWIFT RZBAATWW.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ne mogu bez dobrih dela
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online