Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 09.07.2017.
18:00
Ž. Marković - Vesti - Foto: Ž. Marković A

Igrali i pevali za Milana

Preko 150 članova, simpatizera i ljudi dobre volje, okupilo se nedavno u klupskim prostorijama "Sveti Sava" u Altštetenu, kako bi svojom donacijom pomogli 13-godišnjem Milanu Simetiću iz sela Kalabače kod Šekovića u Republici Srpskoj. Među njima i familije Nikolić, Marković, Mezej, Bona, Đokić, Petrović, Ilić, Gatić, Antić, Rašljić, Jović i druge. Za ovu priliku u goste su došli i članovi KUD-a "Jovan Jovanović Zmaj" iz Rankvajla u Austriji, koji imaju veoma lepe međuklupske odnose. A pre svega, kako bi svojim učešćem što više doprineli pomoći ovom mališanu koji od rođenja ima problema sa bubrezima koji su nedavno potpuno otkazali, a ugrožen je i rad jetre, pa mu je neophodna transplantacija ovih organa.

Ž. Marković
Veseli i dragi gosti, članovi KUD-a "J. J. Zmaj" iz Rankvajla

I ovog puta SKK "Sveti Sava" iz Altštetena je spremao organizovanu večeru za sve prisutne goste. Druženje je trajalo do kasno u noći.

- Hvala bogu da je Milanov brat blizanac zdrav, kao i još dve njegove sestre. Njihov otac je ratni invalid u Republici Srpskoj i nema sredstava da priušti svome detetu. Cela akcija traje već godinu dana i za to vreme skupilo se oko 210.000 evra, što u Republici Srpskoj, što u BiH i Srbiji. Ovo je drugi put da se priključujemo ovoj akciji. Prvi put je akcija bila veoma kratka i tada smo sakupili 2.000 franaka, a sada smo sakupili oko 7.000 franaka pomoći. Pesmom za Milana radimo svi zajedno i želimo da dobije neophodne organe, kako bi uživao u mladosti i doživeo starost koju smo i mi imali sreću da doživimo - izjavio je našem dopisniku Ljubiša Mirić, predsednik SKK "Sveti Sava" iz Altštetena, a rodom je iz Prizrena.

Hvala dobri ljudi!

- Akcija se privodi kraju, ostaje još samo da Fond uplati ostatak. Mi svakog trenutka čekamo poziv iz Italije da krenemo. Nadam se iskreno da neće biti nekih izmena. Veliko i od srca hvala svim dobrotvorima širom sveta, koji su mislili na našeg sina, pružali podršku i slali pomoć - kazao je otac Joviša Simetić.

Da bi mali Milan mogao na neophodnu transplantaciju organa u Italiji, neophodno je prikupiti 300.000 evra, koje njegova porodica, u kojoj niko ne radi, nema. Od sredine oktobra Milan je u bolnici u Beogradu, a sa njim je i majka Snežana, dok brat blizanac Ivan i dve sestre Ivana i Mileva sa ocem Jovišom sa zabrinutošću prate njegovo zdravstveno stanje brinući se i kako prikupiti novac za Milanovo ozdravljenje. Otac kao bivši borac i ratni vojni invalid mesečno prima 210 KM, što je nedovoljno i za preživljavanje, a kamoli za lečenje dece, jer i starija ćerka Mileva ima takođe problema sa bubrezima. Znajući da ovu tešku bitku sa zdravljem i trku sa novcem sami ne mogu dobiti, otuda želje naših zemljaka da pomognu upravo ovom mališanu što je za svaku pohvalu i divljenje.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Uz vas smo Mirkovići
HUMANITARNI MOST Za oluke i veš-mašinu
HUMANITARNI MOST Deci zlehude sudbine
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online