Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 04.05.2017.
18:00
D. N. P. - Vesti - Foto: D. N. Petrović A

Tri godine svesrdne podrške

Nedavno pristiglu vaskršnju donaciju od 120 australijskih dolara ( u dinarskoj protivvrednosti ) uz toplo pismo i čestitke radosti i ljubavi, reporteri "Vesti" uručili su i Nikoli Matkoviću (14), đaku-pešaku iz Vučinića kod Novog Pazara.

D. N. Petrović
Hvala Joksimovićima od srca: Nikola Matković sa ocem Ljubomirom

Na ovog odličnog učenika Osnovne škole "Dositej Obradović" u Osaonici, mislili su Ljiljana i Slobodan Joksić iz Sidneja, dobrotvori koji su i ranije pomagali Nikoli, ali i drugim đacima-pešacima i ljudima u nevolji iz ovog dela Srbije. U zabitom Vučiniću, u starom i oronulom kućerku, Nikola živi sa ocem Ljubomirom i majkom Jevrosimom koji su ga, u teškoj nemaštini, dok nije počela da pristiže pomoć čitalaca "Vesti", jedva prehranjivali i izdržavali. Po dar iz daleke Australije došao je u Novi Pazar, zajedno sa ocem Ljubomirom, čim mu se ukazala prilika.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- U školi sve ide po planu. Jeste da mnogo pešačim, ali i dalje sam odličan đak i jedan od najboljih u razredu. Najviše volim biologiju i učestvujem na raznim takmičenjima gde uglavnom pobeđujem. Želja mi je da školovanje nastavim u novopazarskoj gimnaziji, a da zatim upišem studije biologije. Ko zna, možda se tokom vremena i promene moja interesovanja. Volim i anatomiju i kompjutere, pa ponekad razmišljam i o tome kako je lepo biti lekar ili programer - priča ovaj vrlo inteligentni i talentovani dečak koji zimi na časovima fizičkog "tuče" u šaku većinu svojih nastavnika.

- Hvala našim dobrotvorima Ljiljani i Slobodanu. Bog im dao sreće i zdravlja. Mnogo nam znači njihova donacija, jer mi drugih prihoda nemamo. Pošto nismo ni zdravstveno osigurani, često smo prinuđeni da lekove i lekarske preglede skupo platimo. Da nije dobrih ljudi koji nam ovako pomažu, ne znam kako bi preživeli - žali se Nikolin otac Ljubomir.

Nada se boljim vremenima

- Od prve reportaže u "Vestima" više ne gladujemo i mada još živimo u kućici sa zemljanim podom bez vode i kupatila, naš život znatno se promenio nabolje. Nadamo se da će doći dan kada ćemo moći da postavimo patos, promenimo crep, uvedemo vodu i stvorimo bar malo bolje uslove za život - poručuje mlađani Nikola.

Od čitalaca "Vesti" Nikola je u poslednje tri godine dobio: kravu, kozu, laptop, televizor, mobilni telefon, mnogo odeće, patike, knjige, školski pribor i više donacija za namirnice. Ipak, novac od Ljiljane i Slobodana Jokića iskoristiće za kupovinu namirnica, najpotrebnijih knjiga i novih patika.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Tri radosti u jednom danu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online