Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 04.05.2017.
18:00
Z. Mirković - Vesti - Foto: Z. Mirković A

Prijatelji se poznaju u nevolji

Negotinci iz dijaspore uspeli su da prikupe novčana sredstva i omoguće svom prijatelju Slaviši Matijaševiću Slaveku (52) kupovinu savremene kamp kućice sa sanitarnim čvorom, a time i dostojan krov nad glavom.

Z. Mirković
Učesnici humanitarne akcije za Slaveka

Sve je počelo pre nekoliko meseci kada je grupa Negotinaca iz Beča, pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za svog prijatelja Slaveka, koji je ostao je bez posla pre deset godina i danas kao socijalni slučaj ozbiljno narušenog zdravlja živi u kamp kućici na Samarinovačkom putu u Negotinu.

Jedino rešenje za Slavekovu tešku situaciju bila je kupovina kamp kućice sa sanitarnim čvorom i tuš kabinom, koja košta oko 2.400 evra. Kako je objasnio Dušan Ilić, jedan od pokretača ove akcije, organizovano je ukupno tri druženja u bečkom lokalu Ex-Džu na kojima je svako dao svoj dobrovoljni prilog. Svoj doprinos su dolaskom i svirkom na ovim okupljanjima dali i muzičari poreklom iz Negotina Boban Rogožinarević Roga (frontmen nekadašnje rok grupe Cirusi), kao i Aleksandar Tasić (Neverne bebe) i Zoran Veljković (U škripcu). Proteklog vikenda, tokom trećeg po redu organizovanog druženja u Beču objavljeno je da je ukupno sakupljeno 2.340 evra, čime je praktično omogućena kupovina ove kamp kućice. Za akciju su mnogi saznali preko društvenih mreža, pa su tako novac slali i Negotinci i Slavekovi prijatelji iz svih zemalja sveta, počev od Švedske, Danske, pa čak i daleke Australije.

- Akcija je svakako još u toku i naš cilj je da Slaveku obezbedimo krov nad glavom što smo i ovom zajedničkom akcijom praktično ostvarili. Predstoji kupovina kamp kućice, što će biti obavljeno u dogledno vreme. U svakom slučaju, o svemu ćemo obavestiti javnost i sve će biti transparentno, kako bi svi koji su pomogli da se ova akcija uspešno ostvari, znali da je njihova pomoć otišla u prave ruke - objasnio je Ilić.

U srcu bivših sugrađana

Slaviša Matijašević Slavek (52) je odrastao u Domu za nezbrinutu decu "Stanko Paunović" u Negotinu. Družio se sa svima i u Negotinu je završio srednju školu, a kasnije se zaposlio i radio u preduzeću Poljotehna. Teška zima i situacija u kojoj se našao, ponovo ga je spojila sa starim društvom u dijaspori, koji nisu mogli da ostanu ravnodušni, pa su se hitro organizovali za pomoć, čime se dokazala i ona stara izreka, da se prijatelji poznaju u nevolji.

Slavek je od opštinskih vlasti, kako ističu organizatori akcije, dobio uverenje da će nakon pribavljanja ovako opremljene kamp kućice, opština obezbediti sve potrebne infrastrukturalne priključke (struja, voda, kanalizacija) i time rešiti njegovo stambeno pitanje.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ćup sreće za Slaveka
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online