Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Sve nade uprte u Nemačku

Plemenito srce naših čitalaca iz Nemačke i Austrije zatreperilo je zbog saznanja da se Danijela Kovačević iz Inđije nalazi u stanju budne kome. Potresla ih je priča o tome kako je zli usud u trenu promenio život čitave njene porodice.

Foto: Privatna arhiva
Danijela Kovačević sa ćerkom Marijom

Imala je samo 17 godina kada se pre osam godina porodila i na svet donela malu Mariju. Naizgled idilična priča pretvorila se u tragediju. Danijela je po porođaju dobila sepsu i jedva preživela.

Upala je u budnu komu i u tom stanju vegetiranja je i danas. Njena požrtvovana majka Vesna Drašković daje sve od sebe ne bi li ćerku vratila bar u približno stanje pre nesreće, ali da bi to učinila neophodna joj je ogromna suma novca. Tu bitku, nažalost, ne može sama da izbori.

Svesni su toga i naši čitaoci Jeremija Dimitrijević iz Leuna, kao i Srećko Teofilović iz Salcburga, koji su za nastavak Danijelinog lečenja poslali svoju podršku u vidu priloga od 100 i 70 evra, koje je majka Vesna preuzela, srdačno se zahvalivši darodavcima.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Danijelina ćerka, a moja unuka Marija, kao i ja imamo samo jednu želju, a to je da njena mama bude kao i sve druge mame njenih drugarica, a da se meni vrati ona moja stara Danijela. Hvala Bogu da ima plemenitih ljudi koji razumeju našu muku i pomažu nam u teškoj i neizvesnoj borbi da našu Dacu vratimo. Neka im se dobro još boljim vrati. Moje srce je, sa jedne strane, puno u svakom pogledu, jer uprkos nesreći koja nas je zadesila, kroz tu ličnu tragediju dobili smo mnogo novih iskrenih prijatelja širom sveta, a njihova podrška mnogo znači - kazala je Vesna Drašković, kojoj i samoj iz godine u godinu, sve teže pada negovanje nepokretnog bolesnika.

Istina, zahvaljujući dobrim ljudima kako u Srbiji tako i širom sveta i njihovoj finansijskoj podršci uspeli su u nameri da njihovu Danijelu odvedu u Nemačku na lečenje, koje je donelo ogroman pomak.

- Ruku na srce, sve sam starija i meni je polako, a valjda i od tolikih godina borbe, zdravlje malo popustilo. Danijelu smo, upravo zahvaljujući humanim ljudima, prošle godine uspeli da odvedemo u Nemačku na lečenje i terapije koje su mnogo obećavale. Tačnije, da prikupimo za to 65.000 evra. Upravo se ono što je rečeno ispostavilo kao tačno, jer centar u kojem je Danijela bila bavi se stanjima u kojem se ona nalazi i boravak kod njih je za kratko vreme pokazao prve rezultate. Već posle mesec dana Danijela je počela da sedi, uspela je i da stoji, imala terapije na određenim spravama koje su čudo tehnike, i to je uz mnogo pažnje, stručnosti i znanja osoblja doprinelo da joj je iz dana u dan bilo sve bolje. Zato nam je ogromna želja da tamo još jednom i što pre odemo, jer su nam nemački stručnjaci ulili veliko poverenje i nadu da će nam se naša Danijela jednog dana vratiti - iskreno će majka Vesna.

Nema posustajanja

Porodici Kovačević je za Danijeline pelene koje svakodnevno menja na tri sata, hranu i lekove bukvalno potrebna cela prosečna plata. Vesna kaže da u Danijelinom oporavku učestvuje i uža i šira porodica, snalaze se kako ko može, međutim, novac za terapije u inostranstvu ne mogu sami da prikupe.
- Bez obzira na to koliko puta da ponovim našu priču, emocije koje me preplavljuju su intenzivne kao sa početka kada nas je sve zadesilo. To zna da bude i mnogo iscrpljujuće, ali mi nemamo drugog izbora, potrebna nam je pomoć. Daca koja je veliki borac nas sve na to tera, njene oči kao da govore iščupajte me odavde i upravo to nam ne da da posustanemo - rekla je majka Vesna.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online