Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 14.12.2016.
18:00
A. V. - Vesti - Foto: Privatna arhiva A

Prvi korak ka cilju

Nedavno objavljena priča o porodici Spasić iz sela Đunis kod Kruševca ganula je anonimnu donatorku iz Republike Srpske. Žena velikog srca, koja nije želela da otkriva svoj identitet, poželela je da svojom donacijom od 150 evra pomogne borbu Olivere Spasić sa teškim oboljenjem kolena, gonartrozom.

Privatna arhiva
Ni štap ne pomaže: Olivera Spasić sa sinom

Njoj je potrebno 750 evra za deset injekcija koje bi joj značajno olakšale simptome i usporile napredak bolesti. Zahvaljujući humanosti čitateljke "Vesti", sada je bliža tom cilju. Olivera se već šest godina bori sa ovim oboljenjem, a u prethodne tri godine, njeno stanje je značajno pogoršano. U poslednje vreme ne može da ustane iz kreveta, a bolove koje trpi, kaže, rečima je teško opisati.

- Sve mi je gore iz dana u dan. Zahvalna sam mnogo donatorki koja je prepoznala muku u kakvoj se nalazim. Suma od 750 evra za injekcije, pravo je bogatstvo koje sebi ne mogu da priuštim. Sada sam zahvaljujući vašoj čitateljki bliža cilju koji će mi omogućiti da stanem na noge - priča Olivera.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Najveća briga joj je sin Dušan (34) koji ima Daunov sindrom.

- Jako se teško krećem, ne mogu da se sama popnem u autobus, da odvedem sina kod lekara. On zahteva potpunu pažnju i brigu, a ja sve teže uspevam u tome zbog svojih problema - požalila se Olivera "Vestima".

Spasići žive od svega 100 evra socijalne pomoći i 70 evra Dušanovog dodatka za tuđu negu. Oliverin suprug Branislav ostao je bez posla u građevinskoj firmi Jastrebac kada je firma otišla pod stečaj. Osim toga i on muči muku sa narušenim zdravljem.

- On boluje od vertiga, bolesti koja izaziva jake vrtoglavice. Ima terapiju, pa ima i dana kada bude dobro. Ali, naiđu dani kada nije u stanju da hoda ili ustane iz kreveta. U kombinaciji sa mojim kolenima, briga o našem sinu je veoma teška - kaže ova žena.

Još 600 evra deli Oliveru od ustajanja iz kreveta. Uprkos teškoj situaciji u kojoj su se Spasići našli, optimizam ih ne napušta.

- Ovakvi ljudi poput gospođe koja nam je poslala novac, vraćaju veru u bolje sutra - zaključila je Olivera.

Kontakt podaci

Svi čitaoci koji su u mogućnosti i žele da pomognu Oliveri Spasić i omogućili joj neophodne injekcije, mogu stupiti u kontakt sa njom putem telefona na broj: +381 61 60 60 449. Adresa je selo Đunis 37202, Kruševac, Srbija. Na usluzi je i Redakcija "Vesti".

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Kao da me je sunce ogrejalo!
HUMANITARNI MOST Metastaze ne daju mira
HUMANITARNI MOST Počivaj u miru anđele
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online