Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 05.09.2016.
12:00
D. N. Petrović - Vesti - Foto: D. N. Petrović A

Sve nade u Sinišu, Zorana i Hida

Uprkos svim apelima da država pomogne devetočlanoj porodici Jelić iz zaseoka Janturine na Pešteru, koja u bespuću na granici Srbije i Crne Gore još živi bez struje, a šestoro mališana: 12-godišnji Mićo, 10-godišnji Miloš, sedmogodišnji Marko, trogodišnji Marjan i tek rođene bliznakinje Marija i Marijana rastu pod svetlom petrolejke, još se niko iz Elektrodistribucije u Sjenici, lokalne samouprave i Elektoprivrede Srbije nije javio sa željom da istinski pomogne njihovim roditeljima Svetlani i Darku koji strahuju da će umreti, a svetlo dočekati neće.

Pune ruke poklona: Biznismeni sa Kosova sa porodicom Jelić

- Zovu nas dobri ljudi iz celog sveta i daju podršku, neki od njih su spremni da pomognu, pitali i koliko bi naša elektrifikacija koštala. Ne znamo odgovor, jedino znamo da bi trebalo oko 25 bandera (drvenih električnih stubova), nešto žice i puno dobre volje, mi bismo finansirali instalaciju i brojilo i platili priključak. Ne bi to za državu bio neki veliki trošak, možda pet-šest hiljada evra. Godinama se borimo da sijalica konačno zasija i u našem domu, ali ne ide, hvala svima koji se javljaju, našu muku može da reši samo država - žali se glava porodice, starina 83-godišnji Tomislav Jelić.

D. N. Petrović

Kontakt adresa

Svi koji žele da pomognu na bilo koji način ovoj porodici, njihova adresa je: Tomislav Jelić, zaseok Janturine MZ Bare, 36310 Sjenica.
Kontak telefon Svetlana Jelić + 381 64 532 3867.

Hvala, unapred!

Za nevolje porodice Jelić preko našeg internet portala Vesti onlajn izdanja čuli su i biznismeni i dobrotvori iz Zvečana na severu Kosova Siniša Nedeljković i Zoran Jovanović, pozvali su humanitarca Hida Muratovića i zajedno obišli Tomislava, Svetlanu, Darka i njihove mališane. Bili su, kažu, u šoku, jer nisu verovali da u 21. veku jedna tako brojna porodica, sa šestoro male dece, još živi u mraku. Osim što su ovoj porodici doneli: šporet na plin, puno hrane za bebe, pampers pelene, lekove, školski pribor, knjige, igračke i namirnice u vrednosti više stotina evra, Siniša i Zoran su odlučili da iskoriste sav svoj uticaj i veze i pomognu Jelićima da konačno, posle mnogo decenija u mraku, sijalica zasija i na njihovoj brvnari u Janturini iz koje neće i nemaju nameru da se sele.

Trenutno ova dvojica uglednih biznismena obilaze razne adrese i ljude u EPS-u i Vladi Srbije sa dobrim izgledima da njihova misija urodi plodom.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Već ima nekih rezultata, nakon što su srpski biznismeni Siniša Nedeljković i Zoran Jovanović upoznali odgovorne sa katastrofalnom situacijom porodice Jelić, zvao me je visoki funkcioner EPS-a, jedan od čelnika ove kompanije i tražio da mu ponovo pošaljemo sve informacije u vezi sa elektrifikacijom doma ove familije. Daće Bog da konačno, posle mnogo godina molbi i obijanja pragova, nešto uradimo. Ipak, još sam skeptik, struju je, za ovu i sve druge porodice na Pešteru koje je još nemaju, pre dve godine obećala je i tadašnja ministarka energetike Zorana Mihajlović, pa ni od toga ništa ne bilo - ističe humanitarac Hido Muratović.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ima nade za malog Radišu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online