Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 09.05.2016.
12:00
N. P. - B. R. - Vesti - Foto: Vesti A

Ostao bez najmilijih i kuće!

Tuga i neverica u Novom Pazaru. Umesto da na leto u novi dom porodice Šipčanin dolaze rođaci i komšije da čestitaju rođenje trećeg deteta i početak novog života na novom ognjištu, oni ovih dana dolaze da izraze iskreno saučešće povodom velike tragedije koja se desila 28. aprila ove godine.

Dete sada ima samo oca: Amel sa ćerkama Nejlom i (poginulom) Lejlom

Tog dana 27-godišnji Amel Šipčanin, nekadašnji bokser, u teškom saobraćajnom udesu u mestu Jaćimovo Kamenje, na putu Sjenica-Štavalj, izgubio je majku 50-godišnju Ajku, suprugu 26-godišnju Binaidu Muratović i dvogodišnju ćerkicu Lejlu. Amel, jedini preživeli iz stojadina na kojeg je naleteo u punoj brzini automobil folksvagen pasat, prevezen je u teškom stanju u Užičku bolnicu, gde je nad njim ovih dana izvršena još jedna od brojnih operacija.

Pre ove tragedije, porodica Šipčanin je pre dva meseca ostala bez krova nad glavom. Naime, u velikim martovskim poplavama koje su zadesile Novi Pazar njihov dom u naselju Jaklja je pretrpeo ogromnu štetu, više nije bio za stanovanje, reka Jošanica im je odnela gotovo sve što su godinama sticali. Od tada su Amel i Binaida sa ćerkicama privremeno bili smešteni u Gerontološkom centru.

Kada se nedavno naš čitalac Sanel Turković, inspektor kriminalističke policije (Kripo) iz Frankfurta na Majni, obreo u Novom Pazaru da uruči humanitarnu pomoć prikupljenu od zemljaka iz Nemačke uz podršku "Vesti" i bivšem bokseru Amelu, nije ni slutio da tog čoveka može zadesiti i mnogo gora tragedija od gubitka krova nad glavom. Turković je tada uručio pomoć porodici Šipčanin - od dela novca koji je obezbedio od donatora, u saradnji sa Humanitarnim mostom kupljen je materijal za obnovu kuće, nova kuhinja, a Amelu je dat i prilog od 300 evra. Ali, svega par dana nakon toga - desila se strašna tragedija.

Kriju strašnu istinu

Prema izjavama lekara iz Užičke bolnice Amelu Šipčaninu život više nije u opasnosti, ali ovaj nesrećni čovek još ne zna da je u nesreći izgubio najmilije. Svima u bolnici naređeno je, kao i njegovoj familiji, da se povređenom bokseru ne saopštava vest o smrti njegove porodice. Istovremeno, i od četvorogodišnje Nejle krije se strašna istina. Poslednja vest iz bolnice glasi da je Amel ponovo operisan na Ortopedskom odeljenju, gde su sanirani prelomi na potkolenici. Povrede grudnog koša, koje su i najteže, drže se pod kontrolom, dok se stanje pacijenta ne stabilizuje za dalje operativne zahvate.

- Bio sam više nego šokiran kada su do mene došle te strašne vesti. Samo nekoliko dana pre bio sam sa Amelom i njegovom porodicom, upoznao sam mu suprugu koja je bila u šestom mesecu trudnoće, u rukama je držala devojčicu, a sada su obe mrtve. Amel me je sa suzama u očima provodio kroz svoju potpuno uništenu kuću i bio sam srećan što su mi u opštini Novi Pazar predložili da baš ovoj familiji pomognemo da prebrode štetu od nedavnih poplava - priča nam Sanel Turković, koji je odlučio da uz podršku našeg lista nastavi akciju za Amela i njegovu četvorogodišnju ćerku Nejlu.

Račun za pomoć
Naš čitalac i humanitarac Sanel Turković otvorio je račun za pomoć porodici Šipčanin iz Novog Pazara. Svi koji žele mogu svoje priloge da uplate na ime: Amel Sipcanin/Turkovic, IBAN DE86500700240307941517, BIC: DEUTDEDBFRA. Kao i uvek, i Humanitarni most "Vesti" na usluzi je svim ljudima dobre volje: +381 11 31 93 771. Hvala unapred!

- Kada se oporavi pomoć će mu biti potrebna više nego ikada. Amel je sada samohrani otac i mora da se brine o starijoj ćerki koja je u trenutku nesreće bila kod ženine rodbine u Sjenici. Nadam se odzivu svih ljudi dobre volje, pogotovo mojih zemljaka iz Sandžaka. Znam da materijalne svari ne mogu vratiti najmilije, ali će barem imati jednu brigu manje kada izađe iz bolnice i oporavi se, što mu svi od srca želimo - poručuje Sanel Turković.

Prilog i Preljevićima

Sanel Turković je u poslednjoj martovskoj blic akciji za poplavljene iz Novog Pazara i okoline prikupio 3.900 evra. Deo te pomoći je, kako smo naveli, uručen Amelu Šipčaninu, dok je drugi deo dobila familija Bešira Preljevića, takođe iz Novog Pazara. Po rečima organizatora akcije Turkovića, Preljevićima je kupljen novi nameštaj i uručen prilog od 500 evra.



 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Naš Marko teši malu Nejlu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online