Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 25.04.2016.
12:00
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević A

Rodio se Danijel, radost u domu

Siromašna, ali ponosita porodica 42-godišnjeg Slavoljuba Stoilkovića iz zaseoka Reka u selu Nova Brezovica, tridesetak kilometara udaljenog od Vranja, dobila je prinovu u kući, zdravu mušku bebu Danijela. Radost u domu naših štićenika, dobro poznatih čitaocima "Vesti", bila je velika.

Pomažu i deca: Radica sa ćerkama u plasteniku

- Evo, da vas obavestimo da se 6. marta rodio Danijel, naš budući naslednik, pa smo i uz sve dodatno presrećni, jer od kako ste počeli da nam pomažete preko Humanitarnog mosta, a to je bilo od novembra 2014. godine, stali smo na noge i sve nam ide nabolje - kaže Slavoljub koji sa vrednom 35-godišnjom suprugom Radicom pored novorođenog Danijela ima još troje dece: 12-godišnjeg bolesnog sina Bojana, obolelog od atrofije mišića i vezanog za invalidska kolica, ćerke desetogodišnju Bojanu i osmogodišnju Miljanu. Sa njim žive u dve omanje sobice stogodišnje naherene čatmare 77-godišnji otac Milan i 45-godišnji brat Goran, psihički bolesnik.

- Zahvaljujući dobrotvorima, čitaocima "Vesti" imamo kravu, desetak koza, omanji plastenik, u kojem sadimo razno povrće. Više nismo gladni. To je najbitnije. Ono što nas muči je to što živimo u kućici staroj jedan vek, samo u dve sobe, a koja svakog dana može da se uruši. Od ovogodišnjih kiša krov je propao, na plafonu su istrulele daske, pa se sada iz sobici gde su otac i brat - vidi nebo. Ne smemo da se popnemo da sami popravimo, bojimo se urušiće se taj deo krova. Nego, gledamo nekako da iznutra zakujemo koju dasku - priča Slavoljub koji se obradovao dolasku reportera "Vesti".

Rade i mali i veliki

Stoilkovići žive od 100 evra mesečnog prihoda, a sada vade opsežnu dokumentaciju kako bi ubuduće primali i dečji dodatak. "Evo, uz pomoć dobrih ljudi prikupili smo hrpu papira za dečji dodatak, ranije nismo mogli, bio sam stalno po šumama da zaradim za hleb kako bismo bili siti. Hvala Bogu i dobrotvorima sad je bolje i zadovoljni smo", ističe Slavoljub u čijoj porodici svi rade od ujutro do uveče.

- Eh, ako da Bog da u dvorištu sagradimo malu, ali novu kućicu. Mi ne želimo da idemo iz našeg planinskog sela, jer ovde su nam livade, bašta, sve... Imamo šumu i drva. Sami bismo isekli grede, pa daske, išli smo kod drugih na mobu, došli bi i oni kod nas. Ovde je tako, planina i divljina je, ispomažemo se, pa bismo iskopali temelj i puno toga sami uradili. Treba nam cement, beomal, blok-cigla, crep, ekseri, kabal za struju i da platimo ruke samo jednog majstora. To je naš san, daj Bože valjda ćemo da ga dočekamo - veli Slavoljub, sve u nadi da će doći do novog krova nad glavom.

Ne žali se, ne kuka, ponosan je otac malog Danijela, Radica vredno radi, kuva i gleda da su svi čisti i uredni. Mnogo toga im nedostaje, vidimo to. Posebno za bebu, koja je očito i njih iznenadila, ali sramota ih, kako kažu, da traže.
 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nije dobro zaboraviti dobro
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online