Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 26.03.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: N. Đurović A

Radosna vest za radostan dan!

Kada čovek doista nešto želi onda se celi svet uroti da mu se to i ostvari.

Niko srećniji: Otac Zoran i njegova miljenica Milica

Zato će Zoran Tutunović iz sela Rajac kod Čačka, otac četvoro dece, večito da pamti 25. mart ove godine kada smo mu uručili u beogradskom Dopisništvu "Vesti" i ostatak novca koji mu je nedostajao za konačni odlazak njegove slepe dvadesetomesečne devojčice Milice u Kalugu.

Završnicu u ovoj kratkoj ali efikasnoj akciji Humanitarnog mosta odigrali su, a ko bi drugi nego naši verni čitaoci iz Australije i Nemačke. Umesto 4.000 evra koliko je bilo potrebno za operaciju urođene katarakte u ruskom centru u Kalugi, u ogrubelim i ispucalim rukama ovog nekadašnjeg oficira JNA, a danas nadničara na tuđim imanjima, našlo se 4.500 evra. Kao i sve dirljive poruke naših zemljaka koji su im poželeli sreću i iznad svega da svetlost pobedi tamu u očima ove bebe.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Kada nam se nedavno javio direktno iz Sidneja nepoznati zemljak rekavši samo da se zove Veljko i da će sa svojim prijateljima uputiti veoma brzo pomoć maloj Milici nijednog trenutka nismo posumnjali u reči ovog čoveka. Nekada po glasu već znate da je obećano - učinjeno. Radosnu vest naših kolega iz Australije primili smo s posebnim veseljem saznavši da je u našu redakciju u Sidneju lično došao Veljko Antonić i predao 1.200 dolara sa spiskom imena svojih humanih prijatelja. Svaka čast Veljku i njegovoj družini!

Priložnici iz Sidneja

Hvala ljudima velikog srca iz Australije koji su dali priloge za malu Milicu a to su Veljko Antonić, Pavle Milošević, Pava Plavšić, Maria Krunić, Milenko Milosavljević, Slobodan Tomić, Milorad Opačić, Gruban Papić, Srećko Popović, Branka Vučetić i Božica Vračarević. Devojčici i njenim roditeljima upućuju najlepše želje u nadi da će dočekati da mala Milica krene u školu kao i sva ostala deca. "Vesti" se zahvaljuju svim humanim ljudima.

Kako nam je krenuo radosno taj dan, tako se i nastavio. Javila nam se ponovo čitateljka Mirjana Sibinović - Vujović, medicinska sestra iz Minhena, koja nam je potvrdila da je i drugih obećanih 500 evra, dar njene dece iz Srbije, stiglo na račun porodice Tutunović. I treća lepa vest došla je opet iz Nemačke, iz Bad Homburga, od našeg velikog anononimnog dobrotvora S. P. koji je darovao 200 evra, uz poruku da će on biti najsrećniji čovek ako mala Milica progleda. Svima se od srca zahvaljujemo i obećavamo da će naši čitaoci prvi saznati nove vesti iz Kaluge.

Rođendanska čestitka

Dobrodošlicu u Beograd među prvima su poželeli Nenadu Jokiću, bebi iz Poloma kod Bratunca, novinari Humanitarnog mosta i anonimni donator S. P. iz Bad Homburga koji je ovom malom junaku za preživljenih šest operacija i lepšu budućnost darovao 250 evra. Nenad se upravo vratio sanitetskim kolima iz Liježa u Francuskoj nakon ugradnje veštačkog jednjaka, jer se rodio bez ovog organa, i smešten je u beogradskom Institutu za majku i dete. I ne znajući da će 31. marta mališan napuniti dve godine života, poklonima smo obradovali i njega i 34-godišnju majku Danijelu. U rukama ovog hrabrog dečačića našla se i velika plišana kuca, igračka koju su "Vestima", uz dva poklon paketa, darovale čitateljke Jelisaveta Mitrović i Anica Ivanović iz Ciriha, čime su se i one pridružile toplim rođendanskim željama.

 

 

 

 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nisu sve prepreke savladane
HUMANITARNI MOST Sunce u Miličinom oku
HUMANITARNI MOST Srećan put, Milice!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online