Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 15.03.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: N. Đurović A

Dve devojčice spokojno odlaze u školu

Kancelarija Humanitarnog mosta "Vesti" ličila je ovih dana pre na mesto gde se obeležava nečiji rođendan, a ne na prostoriju gde novinari primaju štićenike i uručuju im donacije.

Susret u "Vestima": Ksenija Naumović sa štićenicama Živkom, Sanjom, i Dušicom Stanojević

Za ovakvu atmosferu pobrinula su se dva dobrotvora: anonimni čitalac S. P. iz Bad Homburga i stalna donatorka Ksenija Naumović iz Ciriha. A najsrećniji su bili članovi srpske siromašne porodice 52-godišnja Živka Stanojević, samohrana majka dve ćerke 12-godišnje Sanje i desetogodišnje Dušice, iz sela Progar u beogradskoj opštini Surčin, koja se prošle zime našla na ulici sa decom, posle trinaest godina braka, kada ju je suprug isterao iz stana.

Iako bolesna i bez jednog bubrega, ova žena je nastavila da se bori za svoje ćerke, da ih hrani darovanim krompirom, i šalje dalje u školu, bez obzira što tada devojčice nisu imale ni zimske cipele. U svojoj žrtvi, odricala se vlastitih lekova sve dok nije završila u bolnici.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Godinu dana kasnije, ova porodica živi koliko toliko pristojnije nego nekada, zahvaljujući čitaocima "Vesti" koji su ih bodrili, slali poklone i donacije. Jednokratnu novčanu pomoć ovih dana uputio je i naš stalni dobrotvor iz Nemačke, S. P. koji je poslao 100 evra bolesnoj Živki za kupovinu lekova.

Verni prijatelji

U najtežim trenucima su Živki Stanojević pomogli čitaoci "Vesti", a posebno Ilija Milošević iz Pariza, rodom iz Loznice, koji ne propušta nijedan dolazak u otadžbinu, a da ne poseti ovu siromašnu porodicu i donese poklone, a lepe pakete uputile su im i naše verne čitateljke i donatorke Jelisaveta Mitrović i Anica Ivanović iz Ciriha.

I ovoga puta, Živka kao i svaka dobra majka, kupila je samo najneophodnije medikamente za sebe, a deci poklonila dva para novih patika koje su devojčice došle da nam pokažu. Ali u "Vestima" ih je sačekalo još jedno iznenađenje koje im je priredila ponzionerka iz Ciriha: častila ih je sokovima i toplim pogačicama koje je sama tog jutra ispekla u svom stanu u Beogradu, donevši i dva kofera nove garderobe, i za majku i za ćerke. Hvala svim darodavcima, a najveća nagrada biće im ova fotografija i dečji osmesi.

 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Spas za nevoljnike
HUMANITARNI MOST Recept iz srca jednog kuvara
HUMANITARNI MOST Čaša meda i čaša žuči
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online