Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 14.03.2016.
12:00
B. R. - Foto: Vesti A

Ne bojimo se rada!

U našem narodu često se kaže: "Jedno jedino, evo ti" vredi više nego deset "Neka ti Bog pomogne". Tu jednostavnu i od srca izgovorenu reč: "Evo ti na poklon plac u Čurugu, ako si čovek s porodicom, ako si u nevolji i bez krova nad glavom, ako si pošten i ako želiš da radiš za bolju budućnost svoje dece ...", kazali su uoči Nove godine naši čitaoci i humanitarci, bračni par Života i Ljiljana Stanojlović iz Dicingena u Nemačkoj, poreklom s Umke.

Vesti
Vredni: Porodica Milana i Olivere Večanski

Svoj nesvakidašnji dar zemljacima iz otadžbine predali su u ruke "Vestima", čiji je zadatak bio da javno pozove putem novina ali i našeg internet portala ljude koji bi sebe videli na placu od 13 ari u ovoj vojvođanskoj varošici, gde bi zasnovali dom i otpočeli novi život.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Posle dva meseca, Humanitarni most je završio svoj deo posla, izabrali smo nekoliko familija koje su ispunjavale uslove darodavaca, ali ne bismo ovih dana bili u koži plemenitih Stanojlovića koji će između četiri porodice morati da izaberu samo jednu i predaju im vlasnički list! Ali, neće biti lako ni onima koji budu iščekivali poslednju reč donatora.

Vesti
Lepo je u Čurugu: Stevan i Jelena Nikolić sa decom

Među prvima se javio mladi petočlani bračni par Milan i Olivera Večanski koji žive sa troje maloletne dece u Gospođincima, selu pored Čuruga, u iznajmljenoj kući. Za sebe su ovi rođeni Novosađani napisali: "Vredni smo i radni. Imamo trogodišnjeg sina, i dve devojčice od po 11 i 13 godina. Bili bismo presrećni da konačno imamo nešto svoje..." Dvadesetdevetogodišnji Milan je inače završio srednju školu za bogoslova, ali život mu je namenio ulogu radnika na privatnom gazdinstvu, a Olivera je frizerka bez posla.

Vesti
Samouki: Familija Nedeljkov sa mališanima

Životne škole

Porodica Nedeljkov, 39-godišnji Darko i Dragana, žive u Novom Sadu, gde je domaćin i rođen, a supruga je rodom iz Odžaka. Darko je, kako sam kaže, pored osnovne škole "naučio" i dvanaest raznih zanata, bavi se poljoprivredom, a vičan je i radovima na građevini. Imaju troje dece, trogodišnjeg Veljka, dvogodišnjeg Viktora i ćerkicu Nikolinu staru sedam i po meseci. "Samouki smo ali ne bojimo se rada", poručili su.

Najbrojnija familija koja nam se javila stiže baš iz Čuruga. To su 28-godišnji Stevan i 24-godišnja Jelena Nikolić, rođeni u Novom Sadu, i roditelji četvoro dece: desetogodišnjeg Dragana, šestogodišnje Kristine i jedanaestomesečnih blizanaca Marka i Milice. Oboje imaju osnovnu školu, nezaposleni su i žive kao podstanari. Rade sezonske poslove, Stevan je najčešće angažovan "na crno" kao moler, a Jelena je uz decu. "Nama je lepo u Čurugu, voleli bismo da ostanemo ovde, ali sve je u Božjim rukama...", poručuju Nikolići.

Čvrsto obećanje

- Doći ćemo za Vaskrs u Srbiju i tada ćemo posredstvom "Vesti" kojima se zahvaljujemo na uloženom trudu, organizovati sastanak sa svim familijama, a najverovatnije i posetiti s njima plac u Čurugu. Znam da nam neće biti lako da samo jednoj porodici poklonima ono mesto gde smo godinama dolazili i uživali u otadžbini, ali mi ćemo održati datu reč - poručila je Ljiljana Stanojlović iz Dicingena.

Među poslednjim oglasila se i 35-godišnja Sandra Radanović, po struci mašinski tehničar, udata i majka dva dečaka od pet i šest godina, a živi kao podstanar sa suprugom u Žablju, odakle je i ona i rodom. "Moj muž radi kao majstor za traktore, a ja sezonski po salašima i njivama pomažem velikim domaćinstvima u namirivanju stoke, muži krava i čišćenju štala i svinjaca. Kako smo iz ovog podneblja verujemo da bi se lako uklopili u život u Čurugu", poručila je Sandra.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ivonin osmeh kaže sve
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online