Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 04.03.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti A

Ponosni na njene 92 godine

Ako biste ovog 5. marta pitali Ružu Vuković iz Kanbere, našu vernu čitateljku i donatorku, da li bi nešto promenila u svom životu, ona bi se iz bašte, gde uz cveće i voćke provodi najlepši deo dana, samo osmehnula: imala je vremena za snove da ih sanja i ostvari, da ljubi i da bude ljubljena, da padne i da se podigne, da ispuni godine životom, a ne život godinama.

Srećan rođendan: Ruža Vuković

Ostvarila je ono što želi, stekla ono što nema i sačuvala ono što voli! Rođena je 1924. u mestu Turjak, u današnjoj Republici Srpskoj. Drugi svetski rat provodi u Nemačkoj gde upoznaje supruga Branka s kojim postaje majka petoro dece, dva sina i tri ćerke.

Davne 1951. dolaze u Australiju i više od 15 godina stanuje u Sidneju. Posle smrti supruga 1994. seli se u Kanberu gde i danas živi nezavisno od svoje dece. S ponosom kaže da ima sinove i ćerke kakve samo majka može da poželi, da su je usrećili sa jedanaestoro unučadi i obradovali sa petnaestoro praunučadi, ali ona uživa u svojoj samostalnosti, svojim poznim godinama koje joj nisu prepreka da bude aktivna, da se druži s prijateljima, ali i da pomaže ljudima u nevolji.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Možda bi, da joj se pruži prilika, posetila još jednom zavičaj, ali u svojoj poruci mladim naraštajima ne bi promenila ni reč: "Budite vredni i pošteni, verujte u Boga i svoju pravoslavnu veru, kod kuće uvek govorite sa svojom decom na srpskom jeziku, poštujte roditelje i sve ljude u ovoj dalekoj, ali dobroj zemlji Australiji..." Rođendan je, eto, priča o čudu života, o dragim ljudima koji su nam ga podarili i o nama samima, zato našoj čitateljki u ime "Vesti" želimo da joj sve naredne godine budu i pesma i izazov.

Dar za Milku

Povodom svog rođendana Ruža Vuković poslala je i prilog od 100 dolara za novu štićenicu beogradskog Prihvatilišta, 75-godišnju Milku Ćuruviju, rodom iz Badovinaca, koja je sticajem tragičnih okolnosti bila prinuđena da napusti svoj stan u Pinosavi. Novčani dar smo uručili i uz poklone Humanitarnog mosta "Vesti".

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Godine učinile svoje...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online