Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 19.02.2016.
12:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti A

Čuvaćemo dar kao oči u glavi

Pročitavši priču u "Vestima" u kakvim se problemila našla petočlana porodica Naumov iz Surdulice, koja u poslednje vreme živi na rubu egzistencije, ali i pod tuđim krovom, plemeniti 45-godišnji Predrag Madžarac iz Bačke Palanke, rodom iz Vukovara, nije mogao da sedi skrštenih ruku. Istog trena je poželeo da im pomogne.

Vesti
Hvala od srca: Porodica Naumov

Tako je ne časeći časa, ovaj jedan od najvećih donatora iz Srbije, uputio na njihovu trenutnu adresu novčani dar od 24.000 dinara (oko 200 evra). Bračni par Valentina i Milko sa tri sina, Martinom (14), Denisom (10) i Stefanom (8), koji se bore kako znaju i umeju sa nemaštinom, bili su i više nego obradovani i iznenađeni dobročinstvom sunarodnika.

Kontakt

Plemeniti čitaoci "Vesti" koji mogu i žele da pomognu porodici Naumov kako bi imali svoj krov nad glavom, mogu stupiti u kontakt sa njima putem telefona na broj: +381 64 28 04 069. Pošto se stalno sele, adresa je na koju se vodi majka Valentina je selo Kostroševce, 17535 Klisura, Srbija.

- Iako smo se Peđi zahvalili u telefonskom razgovoru, osećamo obavezu da to učinimo i posredstvom "Vesti". Još jednom, hvala mu od sveg srca. Njegov dar ćemo čuvati kao oči u glavi. Želja nam je da imamo sopstveni krov nad glavom i zato ćemo svaku paru koju budemo dobili čuvati, kako bismo mogli da kupimo ili sagradimo kućicu - kazala je požrtvovana majka Valentina, čiji srednji sin Denis, boluje od cerebralne paralize, tako da je ona njegovo sve i na raspolaganju danonoćno.

Podsećanja radi, porodica Naumov se pre deset godina, preselila iz sela nadomak Surdulice u grad, a ta odluka, iako opravdana, danas ih, nažalost, samo košta.

- Kako u našem selu nije bilo škole, suprug i ja smo zbog dece odlučili da se preselimo u grad. Istina u selu je i dalje moja svekrva, koja nam pomaže tako što nam iz njene bašte obezbeđuje povrće, pa makar to ne moramo da kupujemo. Ipak od tada se stalno selimo po Surdulici. Tako i sad. Naš sadašnji gazda je prodao kuću u kojoj trenutno živimo, tako da ćemo uskoro opet biti na ulici. A, teško je naći stan, koji je pritom i jeftin. Otuda i naše želje da imamo sopstveni krov nad glavom. Deci najteže pada stalna selidba - iskreno će majka Valentina.

Njen suprug Milko je do pre godinu dana radio u komunalnom preduzeću. Iako mala plata, mnogo im je značila. Nažalost, ostali su bez toga i sada žive od dečijeg dodatka, socijalne pomoći i dodatka za tuđu negu, sredstava sa kojima podmiruju sve račune i osnovne životne potrebe, što je nemoguće.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Kako za troje mališana od kojih je jedno ozbiljno bolesno, treba više, to i ova porodica, jedva izlazi na kraj sa problemima koji su ih snašli. Svesni su da sami ne mogu da obezbede deci siguran krov nad glavom, jer svaki dinar koji otac Milko uspe da zaradi u nadnici, jedva da je dovoljan za njihove osnovne potrebe. Zato "Vesti" pozivaju brojne humanitarne organizacije da pomognu ovoj porodici i udare im temelje za novu kuću.

Nije se dalo...

- Kao što sam već rekla, trenutno stan plaćamo 70 evra. To se prvo izmiri, a nakon toga i svi računi, jer ne volimo da budemo dužni. Od pomoći države, koja ruku na srce i nije mala, nažalost, ne ostane skoro ništa, jer Denisu trebaju vanredne kontrole, lekove... Mlađi sin Stefan, boluje od bronhijalne astme, koja se pogoršava. Sve to iziskuje i novac koji nemamo. Iskreno, nadali smo se da ćemo od Milkove plate moći da podignemo neki manji kredit i napravimo kuću, međutim, nije nam se dalo - tužno kaže Valentina.


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Od pakla do raja!
HUMANITARNI MOST Stostruko vam se vratilo
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online